PROJEKTI

eMPIRICA u projektima

MarketMakers projekat - Programi cjeloživotnog IT obrazovanja

Projekat Cjeloživotnog IT obrazovanja na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA realizira se u periodu 2020-2021, u okviru projekta MarketMakers koji finansira Vlada Švicarske - VIŠE

 

eMPIRICA ICT poslovno-inovacijski centar

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i UNDP BiH potpisali su u aprilu 2018. godine ugovor o realizaciji projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se izvodi uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D). Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH - VIŠE

 

Erasmus+ projekti mobilnosti nastavnika i studenata

 

AKTUELNI PROJEKTI

ERASMUS+ KA1- Projekat mobilnosti nastavnika i studenata sa Slovenijom - VIŠE i VIŠE

ERASMUS+ KA1 - Projekat mobilnosti nastavnika i studenata sa Poljskom - VIŠE

 

 

ZAVRŠENI PROJEKTI

ERASMUS+ KA1- Projekat mobilnosti nastavnika sa Poljskom - VIŠE

ERASMUS+ KA1- Projekti mobilnosti nastavnika i studenata sa Slovenijom - VIŠE

 

Erasmus+ Trans2Work

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u periodu 2015.-2018. učestvovala je u Erasmus+ projektu Trans2Work - School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, u okviru Ključne akcije 2, podakcija za izgradnju kapaciteta.

Konzorcijum projekata činilo je 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) i 5 institucija iz programskih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska). Osim Visoke škole eMPIRICA, u projektu iz BiH učestvuju još Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci, kompanije Procom d.o.o. i Profil MC d.o.o., te humanitarna organizacija Partner.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics