Načini studiranja

Načini studiranja

Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA smo, uvažavajući potrebe različitih grupacija studenata (mjesto stanovanja, studij uz rad) organizovali nastavu na dva načina:

  • Redovan studij
  • Studij na daljinu.

Redovan studij se izvodi klasičnom face-to-face metodom, u prostorijama Visoke škole eMPIRICA, kombinujući različite obrazovne strategije: klasična predavanja, praktične vježbe, računske vježbe, rad u timovima, studije slučaja, i slično. Kao dodatnu vrijednost, redovnim studentima smo omogućili pristup našoj platformi za e-učenje Moodle, na kojoj mogu koristiti multimedijske nastavne materijale koji će doprinijeti ubrzanju procesa usvajanja gradiva, provjeriti svoje znanje metodom samoevaluacije, raditi u timovima, izmjenjivati ideje, komunicirati elektronski sa profesorima i drugim studentima.

Studij na daljinu je prvenstveno namijenjen zaposlenim studentima i onima koji žive izvan Brčkog te žele i mogu samo povremeno dolaziti na klasičnu nastavu. Za ove studente organizujemo najvećim dijelom semestra nastavu preko naše platforme za e-učenje Moodle, gdje mogu pristupiti svim nastavnim materijalima (snimci predavanja, ppt predavanja, zadaci za vježbu, projektni zadaci, simulacije, animacije, testovi za samoevaluaciju i evaluaciju znanja, i drugo), komunicirati sa profesorima i međusobno, i uopšte uključiti se u virtualno okruženje koje nazivamo e-učionica. U dva ciklusa tokom semestra  za ove studente organizujemo face-to-face (F2F) nastavu i F2F testove, u popodnevnim terminima i subotom. Studenti su u tim terminima obavezni prisustvovati F2F nastavi na kojoj se rade laboratorijske vježbe koje se ne mogu raditi na daljinu. Osim toga, naši studenti na daljinu su uvijek dobro došli i na nastavu koju organizujemo za naše redovne studente. Uvažavajući da je studentska populacija koja pristupa ovakvom načinu studiranja uglavnom zaposlena, uveli smo još jednu novinu u organizaciji studija na daljinu: dinamika isporuke gradiva po predmetima je različita, kao i raspored sinhronih i asinhronih aktivnosti, pri čemu se vodi računa da se zadrži ravnomjerno opterećenje studenta tokom semestra. Očekivano se pokazalo da ovakav pristup rezultira efikasnijim usvajanjem znanja i većom prolaznošću na ispitima.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics