Članci

Erasmus+ Trans2Work projekat

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u periodu 2015.-2018. učestvuje u Erasmus+ projektu Trans2Work - School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, u okviru Ključne akcije 2, podakcija za izgradnju kapaciteta.

Projekat Trans2Work je pokrenut kao nadopuna projektima “Jednak pristup za sve – jačanje društvene dimenzije za jače Evropsko područje visokog obrazovanja” (EquiED) u Srbiji I “Podrška i inkluzija studenata sa posebnim potrebama u visoko obrazovanje Crne Gore“ (SINC@HE) u Crnoj Gori i „Jednake šanse za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju (SINC@HE) u BiH.

Konzorcijum projekata čini 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) i 5 institucija iz programskih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska).

Osim Visoke škole eMPIRICA, u projektu iz BiH učestvuju još Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci, kompanije Procom d.o.o. i Profil MC d.o.o., te humanitarna organizacija Partner.

Projekat Trans2Work je pokrenut u svrhu:

a) Unaprijeđenja i pripremanja servisa visokoškolskih institucija kako bi se podržali studenti sa posebnim potrebama u njihovoj tranziciji sa visokog obrazovanja do posla, slijedeći politiku Evropske unije,

b) Povezivanja visokog obrazovanja sa radnim okruženjem koje podržava osobe sa posebnim potrebama,

c) Asimiliranja prilika i vještina za tranziciju sa praksama i politikama zaposlenika sa posebnim potrebama,

d) Edukacije poslodavaca o potrebama zaposlenika sa posebnim potrebama kako bi bili spremni da ponude novi posao.

Ciljne grupe projekta su:

  1. Osobe sa posebnim potrebama
  2. Preduzeća koja nude posao osobama sa posebnim potrebama
  3. Vladine organizacije i kretori politika za obrazovanje i obuku osoba sa posebnim potrebama
  4. Akademska zajednica (visokoškolske ustanove, škole, rehabilitacijske institucije).

Projekat će izgraditi pristupačnu bazu podataka koja će biti posebno dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe osoba sa posebnim potrebama i njihovo zaposlenje a poslodavci će identifikovati pozicije koje su dostupne osobama s posebnim potrebama.

U okviru projekta održan je Kick-off sastanak u prostorijama Metropolitan Univerziteta u periodu od 26. do 28 oktobra 2015. godine. Više...

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics