Aktuelne vijesti

Visoka škola eMPIRICA uspješno organizovala treći Informativni dan

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH organizovala je 08. septembra 2012. godine treći po redu Informativni dan za svoje buduće studente i njihove roditelje.

Zainteresovani budući studenti prisustvovali su prezentacijama studijskih programa Poslovna informatika i Inženjerska informatika koje ova visokoškolska ustanova nudi, upoznali se sa nastavnim i administrativnim osobljem te razgledali učionice i ICT laboratorije koje će koristiti tokom studiranja.

Za razliku od dva prethodno organizovana informativna dana u maju i junu ove godine, kada smo ugostili veliki broj zainteresovanih budućih studenata, ovaj puta su nas posjetili i studenti koji su već upisali studij na Visokoj školi eMPIRICA, na prvom upisnom roku. Sa zadovoljstvom smo proveli vrijeme sa njima, i svjedočili njihovoj velikoj zainteresovanosti za studij koji su odabrali, kao i zadovoljstvu litaraturom i opremom koju smo obezbijedili za uspješno odvijanje nastavnog procesa. Razgovarali smo i o razlozima koji su ih privukli da se opredijele za studij na Visokoj školi eMPIRICA, i jako nas se dojmio odgovor jednog od naših brucoša, mladog Aleksandra Grbića: Prvenstveno sam tražio studij na kom mogu dobiti savremeno i upotrebljivo znanje u oblasti informatike. Nisam početnik u IT oblasti, mogao bih reći da imam prilično iskustva, jer se već niz godina bavim time. Analizirao sam ponudu informatičkih studija u BiH, i prvenstveno me privukao vaš nastavni plan i program koji zaista prati trendove u oblasti IT-a. Nakon toga sam intenzivno komunicirao sa osobljem Visoke škole eMPIRICA, imao sam mnoštvo pitanja, na koje sam dobio odgovore koji su me zaista uvjerili da se odlučim za studij na toj Visokoj školi. I da, tražio sam fakultet na kom se valorizira znanje, i diploma ne garantuje time da ste samo upisali i uplatili studij“.

I ovaj puta je određeni broj budućih studenata odmah predao prijave za upis, i tako sebi osigurao mjesto za studij na Visokoj školi eMPIRICA.

Kako su budući studenti imali priliku čuti tokom Informativnog dana, Visoka škola eMPIRICA je za svoje studente koji upisuju prvu godinu studija u akademskoj 2012./2013. godini obezbijedila posebne finansijske pogodnosti. Studentima studijskog programa Poslovna informatika koji odaberu opciju dvojne diplome Visoka škola eMPIRICA finansira troškove upisnine za dvojnu diplomu na Ljubljana School of Business koji iznose 290 eura. Osim toga, studentima studijskog programa Inženjerska informatika Visoka škola eMPIRICA finansira troškove edukacije u okviru lokalne Cisco akademije VS eMPIRICA koji iznose 2000 KM

Visoka škola eMPIRICA je sve posjetioce podsjetila da je drugi upisni rok otvoren do 22.09.2012. godine, do kada mogu predati prijave za upis.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics