Aktuelne vijesti

Trening akademskog osoblja za upotrebu eCampus platforme za eUčenje

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA organizovala je u subotu  07.07.2012. godine za svoje nastavno osoblje trening za rad na platformi za eUčenje - eCampus.

Kako pored klasičnog  face-to-face načina studiranja svojim studentima nudimo i studij na daljinu preko platforme za eUčenje - eCampus, neophodno je bilo svo nastavno osoblje osposobiti da uspješno i efikasno kreiraju elektronske obrazovne sadržaje koji će putem Interneta biti dostupni studentima.

U prijatnoj i radnoj atmosferi profesori, predavači i asistenti Visoke škole eMPIRICA su naučili kako kreirati e-materijale, e- učionice, forume, pričaonice, ispite i ostale sadržaje koji će se nalaziti na platformi eCampus. Poseban akcenat stavljen je na kreiranje e-materijala koji će sadržavati dovoljno potrebnih informacija za studente, a pri tome koristiti „zanimljive“ načine kako te informacije prezentirati studentima. Tu se prije svega misli na različite audio i video sadržaje, linkove na druge stranice na webu, testove i pojedinačna pitanja pomoću kojih će studenti provjeravati svoje znanje pri učenju, te na prikazivanje upozorenja, zanimljivosti i savjeta i mnogih drugih sadržaja.

Sljedeći trening nastavnog osoblja bit će održan sredinom avgusta 2012. godine. Ovakvom dinamikom treninga i rada na razvoju e-materijala i e-učionica Visoka škola eMPIRICA će dočekati početak nove 2012./2013. akademske godine sa svim spremnim e-sadržajima za uspješan početak i realizaciju studijskih programa na daljinu.

Ovdje možete pogledati DEMO jednog e-kursa.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics