Aktuelne vijesti

eMPIRICA dobila Rješenje o akreditaciji

Dana 17.06.2021. godine Visoka škola eMPIRICA dobila je RJEŠENJE O INSTITUCIONALNOJ AKREDITACIJI od strane Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, a na osnovu preporuke Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH (HEA BiH).

Ovo je prva akreditacija izdata na području Brčko distrikta, te je Visoka škola eMPIRICA sada JEDINA AKREDITIRANA visokoškolska ustanova sa sjedištem u Brčkom.

 

Rezultat je ovo predanog i kvalitetnog rada u obrazovanju studenata, posvećenosti razvoju vlastitih resursa, kapaciteta i kvaliteta, postupanja i djelovanja isključivo u zakonskim okvirima, ali i šestogodišnjeg nastojanja da se realizuje proces akreditacije koji smo pokrenuli davne 2015. godine.

Na osnovu Rješenja o institucionalnoj akreditaciji Visoka škola eMPIRICA je uvrštena u Registar akreditiranih visokoškolskih ustanova koji vodi Agencija HEA BiH, i nalazi se na LISTI AKREDITIRANIH visokoškolskih ustanova u BiH. 

Iako su naše diplome odranije prepoznate ne samo u BiH, nego i u zemljama Evropske Unije, na ovaj način će postupak nostrifikacije biti pojednostavljen, što će našim diplomantima omogućiti još lakše pronalaženje zaposlenja.

Želimo napomenuti da analiza eMPIRICA Alumni zajednice pokazuje da je zapošljivost naših studenata 90% unutar 3 mjeseca po diplomiranju, a sa ovom novom potvrdom kvaliteta vjerujemo da ćemo dodatno poboljšati tu vrijednost.

Za sve koji žele da studiraju u jednoj od najtraženijih oblasti u svijetu - IT dodajemo da je Konkurs za upis na akreditiranim fakultetima Visoka škola eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola eMPIRICOM u Tuzli otvoren, te da mogu podnijeti svoje prijave za upis.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics