Aktuelne vijesti

Studenti eMPIRICE lansirali vlastitu digitalnu agenciju

Uspješne priče naših studenata

 

Edmir i Anis upisali su studij Poslovne informatike na Visokoj školi eMPIRICA 2015. godine, a zajedno su, na isti dan, diplomirali jula 2018. godine. Kao studenti bili su učesnici projekta „ICT poslovno inovacijski centar eMPIRICA“ i vole istaći da motivaciju još uvijek povlače iz tog projekta.

28. jula 2020. godine pričaju svoju uspješnu priču. Pridružite im se na online Meetupu u 18 sati. 

Prijavite se za učešće putem OVOG LINKA.

Edmir je diplomirao na temu "Uloga društvenih mreža u marketinškim aktivnostima" dok je Anis diplomirao na temu "Pravilan izbor kadrova u funkciji unapređenja poslovanja”. Osim diplome Visoke škole eMPIRICA, naši studenti posjeduju i dvojnu diplomu Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Na svoj prvi angažman nisu dugo čekali nakon diplomiranja. Lansiranjem vlastite digitalne agencije pod nazivom inSuper, ostvarili su svoje ciljeve da stvaraju nešto sasvim novo i na svemu tome zajedno rade. 

Ono što je dodatno interesantno u njihovom zajedničkom poslovnom poduhvatu je da Edmir živi u Brčkom, a Anis u Beču.

Putovanje koje nam je pomoglo da bolje definiramo stvari

Često razmišljamo o svojim počecima još na fakultetu, onim vremenima koja su nam pomogla da odaberemo svoj put i načela koja ćemo slijediti tijekom karijere, kao i života. Iako smo se tada tek upoznali, primijetili smo zajednički interes i strast prema dizajnu i tehnologiji. Bili smo svjesni svojih vrlina i prihvatili smo ih. Sposobnost da budemo otvoreni bez predrasuda je krucijalna komponenta koju smo voljeli u našem poduhvatu. 

Kultura koju gradimo

Pristup i veza s kojima smo započeli je nešto što smo željeli pretvoriti u agencijsku kulturu, kulturu izgrađenu na vrijednostima koja su nam pomogla da neprimjetno stvorimo opuštenu radnu atmosferu. Ovo iskustvo nam je pomoglo da definiramo naš pristup internoj i vanjskoj komunikaciji i načinu na koji radimo s klijentima. Mi volimo raditi u atmosferi u kojoj će naš tim i klijenti moći osloboditi svoj puni potencijal i ostati otvoreni tijekom čitavog našeg poslovnog poduhvata.

Zajedno možemo stvarati

Iako na početku nismo radili pod krovom agencije, prethodno smo surađivali i radili zajedno na više projekata. Ta zajednička vizija stvaranja vrijednosti kombiniranjem tehnologije i dizajna jednostavno i intuitivno bila je glavni pokretač ovog putovanja. 

O Edmiru i Anisu

Edmir Fazlović, Bachelor poslovne informatike, digitalni dizajner u inSuper - LinkedIn

"Vizija kojom se vodimo jeste da onima koji se odluče raditi s nama ponudimo više od očekivanog. Od toga i sam naziv inSuper potiče.”

Anis Arpadžić, Bachelor poslovne informatike, User Experience u inSuper - LinkedIn

“Junior UX/UI dizajner fokusiran na stvaranje intuitivnih i funkcionalnih iskustava kroz dizajn.”

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics