Aktuelne vijesti

eMPIRICA i STEM akademija nude pomoć u organizovanju online nastave

 

Pandemija uzrokovana korona virusom i mjere koje se poduzimaju u BiH na sprječavanju širenja te bolesti kao posljedicu imaju obustavljanje nastavnog procesa na svim nivoima u našoj državi. Da učenici i studenti ne bi bili u zaostatku sa obrazovnim procesom, a da bi se pridržavali svih preporuka Kriznog štaba FBiH, jedini način je organizovanje nastavnog procesa online.

Kako organizovati online nastavu u školama i na fakultetima koji nemaju potrebne resurse?

Jedno od rješenja je Microsof Office 365 servis u oblaku, koji obrazovne ustanove mogu koristiti besplatno. Veliki broj modula na ovom servisu omogućava kreiranje virtualnih učionica, dijeljenje materijala sa učenicima, video lekcije, online testiranja, i druge mogućnosti za realizaciju obrazovnog procesa na daljinu.

U duhu naše društvene odgovornosti, nastavnici i administratori Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, kao i edukatori STEM akademije, besplatno su na raspolaganju školama i fakultetima u cilju olakšavanja pristupa i korištenja ovog servisa za online nastavu.

Fakultet eMPIRICA ima višegodišnje pozitivno iskustvo u korištenju tehnologija e-učenja, kroz upotrebu resursa kao što su Cisco WebEx web konferencijski sistem, eCampus platforma za e-učenje, Microsoft Office 365 i Cisco Teams. 

U želji da podijelimo naše znanje i ekspertizu, pozivamo sve zainteresovane škole, fakultete i nastavnike da nam se obrate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Dijelimo znanje, jer znanje je moć!

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics