Aktuelne vijesti

Organizovan Sat kodiranja na eMPIRICI

U okviru globalnog edukativnog događaja „Sat kodiranja“ (Hour of Code – HoC) Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizovali su u sedmici 09.-13. decembra niz edukativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u Brčkom I Tuzli.

130 učenika Tehničke škole, Gimnazije "Vaso Pelagić" i Ekonomske škole iz Brčkog i 70 učenika Gimnazije „Ismet Mujezinović“, Behram-begove medrese, Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ i OŠ „Brčanska Malta“ učestvovali su u Satu kodiranja kroz radionice programiranja u Scratch programskom jeziku. U veseloj i radnoj atmosferi učenici su isprogramirali svoju prvu računarsku igricu i osvojili međunarodni HoC certifikat. Radionicu su vodili STEM edukatori i asistenti Visoke škole eMPIRICA.

Živimo u svijetu u kom smo okruženi tehnologijama. Znamo da, bez obzira na polje u kojem se naši mladi odluče obrazovati, njihove šanse za uspjeh će umnogome zavisiti od njihovog razumijevanja kako tehnologije funkcionišu. Svjetski ekonomski forum je digitalnu pismenost svrstao među šest osnovnih pismenosti, a mnoge globalne edukativne inicijative su usmjerene na osposobljavanje djece za digitalno doba – stvaranje nove generacije digitalnih kreatora.

Posljednjih šest godina Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je partner, a unazad tri godine i STEM akademija, u organizaciji Sata kodiranja za područje Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, gdje smo do sada besplatno educirali preko 1250 učenika osnovnih i srednjih škola u programiranju.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics