Aktuelne vijesti

Na eMPIRICI obilježena Evropska sedmica robotike

U okviru Evropske sedmice robotike Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizovali su niz inspirativnih i besplatnih radionica 18.11.2019. godine za učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzli, te 13.12.2019. godine za djecu Brčkog.

Kroz zabavno učenje i igru sa LEGO WeDo, Mindstorms EV3 i mBot robotima, 200 učenika iz Osnovne škole "Brčanska Malta", Osnovne škole "Sjenjak", Gimnazije "Meša Selimović", JUMS Elektrotehničke škole i Katoličkog školskog centra "Sv.Franjo", sve iz Tuzle, te obdaništa Evlad iz Brčkog, s oduševljenjem je ušlo u čaroban svijet robotike.

EU Robotics Week – ERW je inicijativa namijenjena promociji robotike, programiranja i općenito STEM edukacije u gradovima Evrope. ERW je osnovan 2011. godine na Evropskom forumu za robotiku te se od tada jednom godišnje obilježava sedmica robotike širom Evrope. Održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe sa ciljem predstavljanja robotike i tehnologije što široj populaciji, a prvenstveno djeci i mladima. Partneri ERW 2019 za Tuzlanski kanton, treću godinu zaredom, bili su Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija. Tokom protekle tri godine smo u okviru Evropske sedmice robotike educirali u ovoj oblasti preko 860 učenika osnovnih i srednjih škola.

Posljednje tri godine Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija su partneri u organizaciji Evropske sedmice robotile za područje Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, gdje smo do sada besplatno educirali preko 880 učenika osnovnih i srednjih škola u robotici.

Za sve zainteresovane najavljujemo u decembru održavanja globalnog edukacijskog događaja Sata kodiranja (Hour of Code) na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademiji, gdje ćemo osnovama, ali i naprednijim tehnikama programiranja, besplatno podučiti učenike osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona i Brčkog. Svi ste dobrodošli!

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics