Aktuelne vijesti

Status akreditacije eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA posjeduje dozvolu za rad - licencu i prvu AKREDITACIJU izdatu od strane Odjeljenja Vlade Brčko distrikta, te su i skladu sa tim sve diplome izdate od strane ove visokoškolske ustanove u Brčkom i na Odjeljenju u Tuzli zakonski utemeljene odnosno regularne.

 

AKT ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE VLADE BRČKO DISTRIKTA - STATUS VŠU 

Nadalje, kod Odjeljenja za Obrazovanje Vlade Brčko distrikta Visoka škola eMPIRICA je podnijela zahtjev za institucionalnu akreditaciju 16.01.2015. godine, koji zbog inertnosti institucije još nije okončan, i pored stalnog insistiranja na okončanju ovog postupka. Visoka škola eMPIRICA je pokrenula i postupak za osnivanje novih studijskih programa, no Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta je ovaj postupak prekinulo do rješavanja pitanja akreditacije, smatrajući da je ovo prethodno pitanje za daljnji razvoj ove visokoškolske ustanove. Dakle, postupak institucionalne akreditacije je u toku, o čemu svjedoči i zaključak Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta.  

 

AKT ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE VLADE BRČKO DISTRIKTA - AKREDITACIJA eMPIRICA

U skladu sa navednim, Visoka škola eMPIRICA posjeduje urednu prvu akreditaciju, koja je validna do okončanja postupka institucionalne akreditacije koji je u toku, te su sve diplome koje je izdala i koje će izdati ova visokoškolska ustanova u potpunosti u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, odnosno zakonski regularne.

Budući da u Tuzli djeluje Odjeljenje Visoke škole eMPIRICA iz Brčkog, na njega se također odnosi sve navedeno.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics