Aktuelne vijesti

NAJAVA: Pitch-Match-Start(Up)

Visoka škola eMPIRICA poziva sve zainteresovane investitore, IT kompanije, kao i posjetioce na PITCH-MATCH-START(Up) u Tuzli 19.-20. maja, u okviru kojeg organizujemo takmičenje startupa i njihovo umrežavanje sa potencijalnim investitorima, kao i umrežavanje IT studenata sa potencijalnim poslodavcima. Ovaj događaj predstavlja završnicu jednogodišnjeg projekta "ICT Business Innovation Center eMPIRICA" kojeg realizujemo uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH (www.bic.empirica.ba).

Agenda:

Day 1 – Sunday, May 19

11:00 – 11:15 Morning coffee with judge panel members

11:15 – 12:45 Pitch Training part 1

12:45 – 13:00 Break

13:00 - 14:30 Pitch Training part 2

14:30 – 14:45 Break

14:45 – 15:45 Pitch Presentations 

 Day 2 – Monday, May 20

10:00 – 10:30 Registration

10:30 – 10:50 Official Opening and Introduction

10:50 – 11:20 Panel: What Young Entrepreneurs Need to Succeed in a Startup

11:20 – 12:00 Startup Competition (5+5 min)

12:00 – 12:15 Coffee and Networking

12:15 – 13:45

  • Startup-Investor Matchmaking (10 min)
  • Career Speed Dating (8 min)

13:45 – 14:30 Lunch and Networking

14:30 – 14:45 Startup Competition Award Ceremony

14:45 – 15:00 Closing Keynote 

U dijelu Startup-Investor Matchmaking organizujemo povezivanje startupa sa investitorima, kako bi i jedni i drugi pronašli buduće poslovne partnere. Tokom 10-minutnog sastanka 1-na-1 startupi moraju pridobiti pažnju potencijalnog investitora sa ciljem dogovaranja drugog sastanka u budućnosti. Ovakvo povezivanje omogućava da obje strane dobiju priliku da se upoznaju i procijene da li postoji obostrani interes za poslovnom saradnjom.

U dijelu umrežavanja IT studenata eMPIRICE sa poslodavcima (Career Speed Dating), predviđeno je da razgovor između studenta/ice i poslodavca može trajati maksimalno osam minuta. U tom vremenu student/ica će se predstaviti poslodavcu i imati priliku dobiti odgovore na pitanja koja ga/je najviše zanimaju. Nakon kratke pauze započinje razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sve kompanije na listi interesovanja.

Ovim događajem slavimo talente i inovacije, stvaramo partnerstva i umrežavamo IT studente sa poslodavcima i startupe sa investitorima.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics