Aktuelne vijesti

Promocija četvrte generacije diplomanata Visoke škole eMPIRICA

U ponedjeljak, 04.03.2019. godine, održana je svečana promocija četvrte generacije diplomanata Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom. Visoka škola eMPIRICA ovom prilikom ispratila je ukupno 25 diplomanata – 15 Bachelora poslovne informatike i 10 Bachelora inženjerske informatike. Diplomanti Poslovne informatike bogatiji su za dvije diplome - Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. Diplomanti Inženjerske informatike, osim diplome Visoke škole eMPIRICA, vlasnici su i četiri međunarodno priznata certifikata Cisco akademije mrežnih tehnologija.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru je istakao: "Dragi bachelori vi ste ono što ova zemlja treba, intelektualni, kulturni i moralni kapital. Ovo je poseban dan za vas, ovo je naravno poseban dan i za naš fakultet. Vi ste dokaz da smo nešto kvalitetno i vrijedno napravili. Obrazovali smo vas u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a svjedoci smo da bez uspješnog ICT-a niti jedan drugi dio privrede i društva ne može biti konkurentan i dovoljno efikasan. Zbog toga sam uvjeren da pronalaženje dobrog i kvalitetnog posla za vas neće biti problem."

Nakon svečanog dijela, zvanice su nastavile druženje uz prigodan koktel, a direktor je za prisutne izjavio: "Kroz četiri generacije na Visokoj školi eMPIRICA je diplomiralo 62 studenata. Njih 90% je danas zaposleno, a veliki broj njih je zaposlenje pronašlo već tokom studija. Višestruki su razlozi za tako visoku stopu zapošljivosti, mi školujemo najtraženije kadrove na tržištu rada, i pri tom im dajemo vrijedno znanje i kompetencije, čemu je diploma samo kruna. Od danas promoviranih 25 diplomanata, njih 20 već radi u struci u kompanijama kao što su Ministry of Programming, Klika, Komunalno preduzeće Brčko, a neki su zaposlenje pronašli u inostranstvu - Njemačka, Holandija, Hrvatska. Naša namjera je bila da studentima omogućimo školovanje za jedno od najatraktivnijih zanimanja u svijetu, prvenstveno uzimajući u obzir činjenicu da samo u Evropi danas nedostaje milion IT stručnjaka. Uvjeren sam da smo u toj namjeri uspjeli".  


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics