Aktuelne vijesti

Nabavljena nova laboratorijska oprema

 

Preko 50 mikrokontrolera: Arduino ATMEGA2560, Arduino Uno, Raspberry Pi 3,  Raspberry Pi Zero, Micro:bit, zatim IoT kitovi, ekrani na dodir, senzorski setovi, razvojne ploče, digitalni multimetri, lemilice, ... - ima li boljih igračaka za buduće IT inženjere?

U okviru aktivnosti „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, nabavljena je savremena oprema na kojoj će naši studentski timovi realizirati svoje projektne ideje, ali koja će se koristiti i u nastavi i izradi završnih radova studenata.

Sa preko 40 laptopa, 6 projektora, Cisco laboratorijom mrežnih tehnologija, 15 robotskih setova, 50+ mikrokontrolera, besplatnim servisima za naše studente: Cisco Teams, Microsoft Imagine Premium i Office 365, te našom Cisco akademijom i Oracle akademijom, zasigurno smo najbolje opremljen IT fakultet u širem okruženju, a naši profesori i asistenti, koji su iskusni IT stručnjaci, sada još efikasnije mogu prenositi svoja znanja i iskustva studentima.

 


C, C++, C#, Java, SQL, Visual Basic, JavaScript, PHP, UML, HTML5, XHTML, CSS3, AJAX, ASP.NET, Visual Studio, SQL Server Management Studio, Visual Paradigm for UML, DevC++, Microsoft Visio, Microsoft Project, Adobe Dreamweaver CS6, Eclipse, TINA, Logisim, Virtual Box, GanttProject, Microsoft Office, Windows Server, Linux Server, WAMP/XAMP Server, Scene Builder,  Cisco Packet Tracer, Wireshark - to su neke od tehnologija, programskih jezika, razvojnih okruženja ili aplikacija koje izučavamo na Visokoj školi eMPIRICA u okviru naših studijskih programa.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics