Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - evaluacija studentskih timova i njihovih projekata

 

U okviru aktivnosti „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, održani su treninzi posvećeni evaluaciji studentskih timova i njihovih prototipa proizvoda od strane angažovanih stručnjaka, mr.sc. Aleksandra Mastilovića i dr. Edhema Eddie Čustovića.

Mr.sc. Aleksandar Mastilović je u periodu 05.-07. februara održao pojedinačne evaluacijske treninge sa svakim od ukupno četiri projektna tima, korištenjem web konferencijskog sistema Cisco WebEx Meetings. Kroz četverosatne online sesije mentor je sa studentima izvršio analizu dosadašnjih aktivnosti na projektu, diskutovao probleme sa kojima se studenti susreću u realizaciji svojih projektnih ideja, te predložio moguća rješenja. Studenti su upućeni kako da poboljšaju svoje business planove i kako da prevaziđu probleme u funkcionisanju timova.

Zajednički trening svih projektnih timova iz Brčkog i Tuzle održan je u Tuzli 19.02.2019. godine. Pod mentorstvom angažovanog stručnjaka iz dijaspore, dr. Edhema Eddie Čustovića sa La Trobe University iz Australije, izvršena je evaluacija dosadašnjih aktivnosti na projektu, analizirani su problemi prilikom realizacije pojedinih projektnih zadataka, te su se tražila odgovarajuća rješenja. Prilikom planiranja idućih koraka za realizaciju projekata koje razvijaju timovi studenata, razmatrani su mogući rizici i ograničenja s kojima bi se projektne grupe mogle susresti. Također, izvršena je analiza troškova za realizaciju krajnjeg projektnog rješenja – prototipa proizvoda koji razvijaju projektni timovi studenata. Studenti su u toku treninga tražili nove potencijalne kontakte/partnere za nastavak aktivnosti na svojim proizvodima, gdje će pokušati stupiti u kontakt sa njima, te su imali probnu pitching prezentaciju svog projekta pred mentorom Čustovićem. Na kraju treninga podijeljeni su novi zadaci grupama i isplanirani njihovi idući koraci.

 „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“  nastavlja sa završnim modulom treninga u martu 2019. godine, kada će se studenti upoznati sa mogućnostima i prednostima samozapošljavanja i poduzetništva i fondovima za podršku poduzetništvu.  


(Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.)

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics