Aktuelne vijesti

Učenici Brčkog i TK učestvovali na Satu kodiranja i Evropskoj sedmici robotike

 

Širimo znanje – programiranje i robotika nisu bauk!

U okviru globalnih edukativnih događaja „Sat kodiranja“ (Hour of Code – HoC) i „Evropska sedmica robotike“ (European Robotics Week – ERW), Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA  i STEM akademija organizovali su u Brčkom i Tuzli niz inspirativnih radionica za ukupno 404 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz Brčko distrikta su na HoC2018 i ERW2018 učestvovali učenici JU Tehničke škole, JU Gimnazije "Vaso Pelagić", JU Ekonomske škola Brčko, JU Prve osnovne škole i JU Četvrte osnovne škole, iz Tuzle učenici Gimnazije „Meša Selimović“, Mješovite srednje elektrotehničke škole, Gimnazije „Ismet Mujezinović“, Međunarodne srednje škole, Mješovite srednje hemijske škole, Osnovne škole „Sjenjak“ i Osnovne škole „Novi grad“, iz Lukavca učenici Mješovite srednje elektro-mašinske škole, iz Banovića učenici Mješovite srednje škole i iz Živinica učenici Mješovite srednje škole.

Kroz programiranje igrica korištenjem blokovskog kodiranja, Scratch i Python programskih jezika, i rad sa Mindstorms EV3 i mBot robotima, učenici su u veseloj i radnoj atmosferi ušli u čaroban svijet programiranja i robotike – neki od njih su napravili prve korake u ovim STEM oblastima, oni nešto iskusniji su usavršili svoje znanje, a svi su se družili sa vršnjacima i osvojili HoC certifikate. Radionice je vodilo 15 iskusnih STEM edukatora - asistenti Visoke škole eMPIRICA i STEM treneri.

Živimo u svijetu u kom smo okruženi tehnologijama. Znamo da, bez obzira na polje u kojem se naši mladi odluče obrazovati, njihove šanse za uspjeh će umnogome zavisiti od njihovog razumijevanja kako tehnologije funkcionišu. Svjetski ekonomski forum je digitalnu pismenost svrstao među šest osnovnih pismenosti, a mnoge globalne edukativne inicijative su usmjerene na osposobljavanje djece za digitalno doba – stvaranje nove generacije digitalnih kreatora.

Posljednjih 5 godina Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je partner u organizaciji Sata kodiranja, a od prošle godine zajedno sa STEM akademijom i u organizaciji Evropske sedmice robotike, za područje Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, gdje smo do sada besplatno educirali preko 1050 učenika osnovnih i srednjih škola u programiranju i preko 700 učenika u robotici.  


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics