Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - održan trening o tome kako biti inovativan i uspješno prezentirati svoju ideju

 

U okviru aktivnosti „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, održan je u Brčkom i Tuzli trodnevni trening pod nazivom ”Design Thinking, marketing strategije i javni nastup pred investitorima”.

Angažovani stručnjak iz dijaspore, dr. Edhem Eddie Čustović sa La Trobe University iz Australije, prošao je sa učesnicima projekta kroz pet koraka Design Thinking procesa sa ciljem razvoja inovacijske kulture i buđenja kreativnosti. Ova metoda će pomoći našim studentima da u nepredvidivom i kompleksnom okruženju postanu agilni i inovativni kao budući start-up.

U dijelu treninga o marketing strategijama dr. Čustović je studentima predstavio marketing strategiju kao sredstvo za ostvarivanje marketing ciljeva, a koja treba odgovoriti na pitanja: šta, gdje i kako, kako bi se u konačnici postigla konkurentska prednost njihove start-up kompanije.

Treći dio treninga bio je posvećen pitch nastupu, koji podrazumijeva kratku promotivnu prezentaciju projekata naših studenata. Studenti su vježbali kako svoju ideju prezentirati u 3-5 minuta, tokom kojih trebaju predstaviti svoj tim, problem koji njihov proizvod rješava, rješenje koje proizvod nudi, poslovni plan: veličinu tržišta, segment tržišta, tržišnu strategiju, prodajnu strategiju, konkurenciju, značajna postignuća, i šta dalje namjeravaju razvijati.

„ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“  nastavlja sa modulom 6 u januaru 2019. godine, kada će se studenti upoznati sa mogućnostima i prednostima samozapošljavanja i poduzetništva: šta znači poduzetništvo i zašto je to najbolja opcija za prvi korak u karijeri mladih inženjera i kreativaca.

 


(Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.)

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics