Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - održan trening za studente o pametnim tehnologijama i servisima

 

U okviru projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, održan je 22.10. i 23.10.2018. godine u Tuzli i Brčkom trening pod nazivom ” Pametne tehnologije i servisi: kako će izgledati moderni svijet za 10 godina”.

Angažovani stručnjak iz dijaspore mr.sci. Aleksandar Mastilović, koji niz godina živio i radio u Srbiji, upoznao je studente sa aktuelnim trendovima u oblasti pametnih tehnologija: zašto su neka rješenja „pametna“ a neka nisu, koji benefiti se trebaju postići projektima pametnih gradova, pametne poljoprivrede i drugim aplikacijama baziranim na mašinskom učenju i vještačkoj inteligenciji, te kako definirati ciljeve i verificirati ostvarenje definiranih ciljeva kroz KPI parametre (Key Performance Indicators).

Tokom treninga studentima su prezentirana postojeća rješenja dostupna na globalnom tržištu, kao i primjeri uspješno realiziranih projekata. Osim toga, napravljen je pregled stvarnih tržišnih potreba u BiH i regiji, te je analiziran tržišni potencijal za neka od rješenja koja će studenti izrađivati tokom realizacije ovog projekta. Tokom drugog dijela treninga studenti su u grupama nastavili raditi na svojim projektnim prijedlozima, sa naglaskom na analizu tržišnog potencijala istih kao i tehničku složenosti u smislu otpornosti na brzu pojavu konkurencije u regiji i na globalnom tržištu.

Projekat se nastavlja modulom 5 krajem novembra ove godine, kada će se student upoznati sa mogućnostima i prednostima samozapošljavanja i poduzetništva: šta znači poduzetništvo i zašto je to najbolja opcija za prvi korak u karijeri mladih inženjera i kreativaca.


(Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.)

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics