Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - održan trening studenata za izradu biznis plana

 

U okviru projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, održan je 08.09 i 09.09.2018. godine u Brčkom i Tuzli trening pod nazivom ”Osnove izrade biznis plana”.

Cilj ovog treninga je bio studente upoznati sa konceptima i koracima pri izradi biznis plana, koji treba da obuhvati predstavljanje i opis ideje, istraživanje i analizu tržišta, marketing strategije, finansijski plan, kao i održivost ideje i rizike koji se pojavljuju prilikom izlaska na tržište.

Angažovani stručnjak, mr.sci. Aleksandar Mastilović, prezentirao je polaznicima osnovne koncepte izrade biznis plana i metode procjene rizika, te sa mladim kolegama podijelio svoja bogata iskustva u oblasti poslovnih strategija. Studenti su ovu priliku iskoristili da sa predavačem razgovaraju o svojim idejama, mogućnostima realizacije ideje na odabranom tržištu, resursima potrebnim za realizaciju, te mogućnostima za pokretanje pilot rješenja u lokalnoj zajednici. Studenti su tokom ovog treninga detaljno predstavili tehnički opis svojih ideja i istraživanja tržišta koje su prethodno pripremili, te izvršili procjenu potencijalne konkurencije. Po završenom prezentacijskom dijelu treninga studenti su pod mentorstvom  započeli rad u grupama na izradi biznis plana za svoje poslovne ideje, koje bi kao konačni cilj ovog projekta trebale da rezultiraju kreiranjem start-up kompanija iz oblasti ICT-a u novoformiranom inkubatoru ICT BICeMPIRICA.

Projekat se nastavlja modulom 4 sredinom oktobra ove godine, kada će se student upoznati sa osnovim pravilima i propisima relevatnim za formiranje kompanija. 

(Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.)  

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics