Aktuelne vijesti

Svečani akademski čas u Brčkom i Tuzli 2018

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 08. oktobra 2018. godine, organizovala svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – sedmu u Brčkom i četvrtu u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini. Akademski čas je počeo istovremeno u oba grada, gdje su se uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija studenti i profesori iz Brčkog i Tuzle susreli u zajedničkom virtualnom prostoru.

Dobrodošlicu brucošima je poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić riječima: „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima - da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Vas, dragi brucoši, dočekujemo sa pažljivo odabranim nastavnim osobljem educiranim za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, pripremljenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za studij na daljinu, modernom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Sve ove uslove i pogodnosti smo kreirali sa namjerom da što kvalitetnije ispunimo osnovne ciljeve Visoke škole eMPIRICA koji se sastoje u sljedećem: stvaranje zdravog i uređenog visokoškolskog okruženja u kojem će studenti imati priliku da steknu kvalitetno obrazovanje – ne samo diplomu, nego i znanja i vještine, gradeći istovremeno sistem kvaliteta baziran na Standardima i smjernicama za osiguranje kvaliteta u Evropskom prostoru visokog obrazovanja koji će eMPIRICU svrstati u konkurentne partnere u okruženju.”, te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja.“

Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja ICT servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Imagine Premium – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,
  • Cisco WebEx web konferencijski sistem,

te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics