Aktuelne vijesti

Radionica za poslodavce u okviru Trans2Work projekta

 

Za poslodavce sa područja Tuzlanskog kanton je u srijedu, 19.07.2018. godine održana radionica pod nazivom „Profesionalna inkluzija i pomoć u karijeri osoba sa invaliditetom“, u organizaciji kompanije Procom d.o.o. Tuzla i Visoke škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Radionica je organizovana u okviru Erasmus+ KA2 projekta „Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori – Trans2Work”, u kojem učestvuju organizatori radionice.   

Osnovni ciljevi projekta Trans2Work su pripremiti i unaprijediti visokoškolske ustanove u pogledu pružanja podrške studentima s invaliditetom u njihovoj tranziciji od fakulteta do radnog mjesta, te pripremiti poslodavce da bolje razumiju potrebe zaposlenih osoba s invaliditetom s ciljem kreiranja i ponude novih radnih mjesta za ove osobe. Projekat obuhvata 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna gora i BIH) i 5 institucija iz projektnih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska). 

Na radionici je učesnicima predstavljen portal http://www.trans2work.me/bih/ koji je razvijen u okviru projekta Trans2Work, a koji elektronski povezuje poslodavce, osobe s invaliditetom i lica odgovorna za razvoj obrazovnih programa za osobe s invaliditetom. Portal pristupa bazi podataka koja je u skladu s potrebama osoba s invaliditetom i otvara mogućnost za njihovo zapošljavanje. S druge strane, poslodavci mogu identificirati pozicije koje su otvorene i dostupne osobama s invaliditetom.

Nakon što su organizatori radionice prisutnim predstavnicima poslodavaca prezentirali portal, te ciljeve i rezultate Trans2Work projekta,  gosp. Suvad Zahirović iz Informativnog centra za osobe sa invaliditetom Lotos Tuzla je izlagao na teme benificicija zapošljavanja osoba sa invaliditetom, njihovim radnim i socijalnim uključivanjima te mogućnostima saradnje sa institucijama i udruženjima koji zastupaju prava osoba sa invaliditetom, na koje su potom razgovarali učesnici radionice.

Procom d.o.o. Tuzla i Visoka škola eMPIRICA pozivaju sve zainteresovane poslodavce da izvrše registraciju svoje kompanije na portalu http://www.trans2work.me/bih/ i pronađu osobe s invaliditetom s visokoškolskom diplomom koje bi se možda savršeno uklopile u njihovo radno okruženje.

 


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics