Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - održan drugi modul treninga za studente

 

U okviru projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku programa Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli, održan je 30.06. i 01.07.2018. godine trening pod nazivom ” Analiza tržišta: da li tržište želi pametna rješenja?”.

Cilj treninga bio je osposobljavanje studenata da samostalno i objektivno mjerljivo verifikuju svoje incijalne biznis ideje na putu ka kreiranju poduzetničkih incijativa. Stručnjaka iz dijaspore mr.sc. Aleksandar Mastilović studente učesnike projekta upoznao je sa osnovnim metodama analize i istraživanja tržišta, procedurama koje je neophodno provesti kao i metodologijom izbora relevatnog uzorka koji vjerodostojno oslikava stanje na tržištu. Studenti su kroz ovaj trening osposobljeni da potvrde perspektivnost vlastitih ideja, odnosno unaprijed definisanog projektnog zadataka koji obuhvata tehnički opis proizvoda i njegovu namjenu, da početne ideje modifikuju prema dobijenim rezultatima analize tržišta ili da od istih potpuno odustanu ako se pokaže da polazna ideja nema perspektivu za uspjeh na aktuelnom tržištu. Tokom ovog treninga studenti su se, prema vlastitim preferencijama, podijelili u projektne timove.

Sljedeći modul treninga organizujemo u septembru 2018. godine.


 

Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.  

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics