Aktuelne vijesti

Promovirana druga generacija STEM akademije u Tuzli

Promocija druge generacije polaznika STEM akademije u Tuzli održana je u subotu, 23.06.2018. godine. Svoje zaslužene diplome dobilo je 23-je djece koji su završili 7-mjesečni STEM program.

Prva STEM akademija u BiH, koja od aprila 2017. djeluje pri Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, namijenjen je djeci i mladima uzrasta 6-18 godina. U okviru akademije djeca se uče logičkom razmišljanju, istraživanju i kritičkom promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu multimedije, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije, podijeljen u 8 nivoa, usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Jedan od senior trenera koji rade sa djecom - Dejan Bojić, diplomirani inženjer elektrotehnike, o razlozima uvođenja STEM akademiji kaže: “Naša ideja je bila da djeci pružimo program koji će omogućiti da dobiju kvalitetna i savremena znanja iz STEM oblasti (Science, Technology, Engineering, Mathematics), koja su nedovoljno zastupljena u formalnom obrazovanju, a koja su im neophodna da bi bili uspješim u digitalnom dobu. Također nam je cilj djecu naučiti šta je kolaborativni rad i prepoznati njihove karakterne osobine kao što su liderstvo ili društvena svjesnost.“

Prije same promocije, djeca su provela dan sa STEM trenerima, razvijajući svoje završne projekte koji su zahtijevali upotrebu multidisciplinarnih znanja i vještina stečenih u okviru programa STEM akademije. Projekti polaznika su bili vrlo zanimljivi i šaroliki – od makete-robota Tower Bridge mosta koji se automatski podiže na osnovu senzora pokreta, EV3 i mBot robota koji je programirani da u što kraćem roku pređe zadanu stazu, utrke automobila-robota upravljanih mobitelom, do igre mačevanja koju su djeca pomoću MakeyMakey uređaja spojila na računar i isprogramirala. Djeca su veoma ponosno pokazala svoje radove prisutnima, ali najbolje od svega jeste da pokazuju afinitete za ovu oblast, što je svakako jedan veliki zalog za njihovu budućnost.

Novi ciklus STEM akademije u Tuzli počinje u septembru, a trenutno je otvoren rani upis. Ako imate dijete koje je zaigrano, željno istraživanja, koje silno voli programiranje i robote i želite mu obezbijediti znanja i kompetencije za snalaženje u digitalnom dobu – ovo je program za njega/nju, bez obzira da li već posjeduje ili ne određene digitalne vještine.

Podsjećamo da na Visokoj školi eMPIRICA u srijedu, 27.06.2018. godine počinje i besplatna škola programiranja za djecu uzrasta 13-17 godina, a koja se realizuje u saradnji sa udruženjem BIT Alijansa.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics