Aktuelne vijesti

ICT BICeMPIRICA - održan prvi modul treninga za studente

U okviru projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli, mr.sc. Aleksandar Mastilović održao je dvodnevni trening pod nazivom "Pregled tekućih trendova u tehničko-tehnološkom svijetu".

Tokom treninga studenti su imali priliku slušati o aktuelnim ICT tehnologijama kao što su Big Data, Artificial Intelligence, Internet od Things, te iznijeti svoje viđenje razvoja tehnologije kao i preferencije za svoje buduće karijere.

Motivaciju za učešće u projektu mr.sc. Mastilović nalazi u sljedećem: "Ako želimo poboljšati naše društvo, moramo početi podržavati mlađe generacije, naše studente. Nakon godina analiziranja gdje je korijen problema, prilično sam siguran da naše društvo pati zbog nedostatka kvalitetnog obrazovanja. Temeljno formalno i neformalno obrazovanje vezano je uz tehničke i "soft" vještine temeljene na stvarnim potrebama tržišta rada. Ponosan sam što moj prijatelj Eddie Čustović i ja sudjelujemo u ovom UNDP projektu na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, kako bismo studentima pomogli prepoznati prioritete, tehnološke trendove i prikupiti odgovarajuće znanje. Ovaj projekat može biti uspješan samo ako budemo u stanju probuditi kreativnost i samopouzdanje kod naših studenata. Mladi ljudi su najbolji i najvredniji resurs koji imamo u Bosni i Hercegovini. Ovo je samo prvi korak prema nečemu što želimo i o čemu sanjamo da vidimo ovdje - želimo vidjeti buđenje i rast tehnološke nacije na ovim prostorima. Ja čvrsto vjerujem u to i ovo je moja motivacija da dajem najbolje od sebe - svoje znanje i iskustvo." 

U okviru projekta prvobitno smo imali namjeru educirati 22 mladih ljudi, ali s obzirom da je interesovanje za učešće pokazalo 32 izuzetno dobrih studenata, odlučili smo svima pružiti priliku da budu dio naše ICT BICeMPIRICA priče. Trenutno na projektu imamo 13 polaznika u Brčkom i 19 u Tuzli, od čega je 10 studentica.

Realizacijom projekta, koji podrazumijeva intenzivan angažman dvojice vrhunskih ICT stručnjaka - dr. Edhema Čustovića (La Trobe University Melbourne, Australia) i mr.sc. Aleksandra Mastilovića (Univerzitet u Novom Sadu), za cilj se postavlja kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja kroz osnivanje i rad ICT poslovno-inovacijskog centra na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli, koji će pružati studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorstva i treninga, s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

Sljedeći modul treninga organizujemo 30.06.-01.07.2018. godine.


Dijaspora za razvoj (D4D) je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics