Aktuelne vijesti

Gostujuće predavanje: Savremeni trendovi informacionih tehnologija

Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli gostujuće predavanje na temu „Savremeni trendovi informacionih tehnologija“ održao je danas dr. Mirsad Hadžikadić, profesor u oblasti softvera i informacionih sistema i direktor Instituta za kompleksne sisteme na Univerzitetu Sjeverna Karolina, Šarlota, SAD.

Big data, security analytics, IoT, artificial intelligence, deep learning, responsible artificial intelligence, ethics su bile teme o kojima je prof. Hadžikadić razgovarao sa studentima Visoke škole eMPIRICA, ali i značajnim brojem učesnika iz IT kompanija, javne uprave i javnih preduzeća.  

„Ni jedna država ne može da se razvija bez napredne tehnologije i kvalitetnog obrazovnog sistema“, zaključak je današnjeg druženja sa ovim vrsnim stručnjakom i poznavaocem trendova u oblasti informacionih tehnologija.

Današnje predavanje održano je u sklopu programa povezivanja studenata Visoke škole eMPIRICA sa priznatim IT stručnjacima i IT poduzetnicima iz zemlje i svijeta, koji se na Visokoj školi eMPIRICA realizuje kroz seriju gostujućih predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija i IT poduzetništva. 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics