Aktuelne vijesti

BIT Alijansa i Visoka škola eMPIRICA potpisali Memorandum o saradnji

S interesom promocije softverskog inženjerstva i realizacije zajedničkih aktivnosti, Bit Alijansa je potpisala Memorandum o saradnji sa Visokom školom računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

Potpisnici Memoranduma Armin Talić, direktor Bit Alijanse i Muhdin Mujačić, direktor Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA su izrazili svoje zadovoljstvo zajedničkim aktivnostima i naglasili važnost promocije IT smjerova i oblasti.

Kao ključnu aktivnost za unaprijeđenje poslovnog IT sektora navode pokretanje studijskog programa “Softversko inženjerstvo” u Tuzli i Brčkom, koji će mladima omogućiti sticanje konkretnih znanja za buduće zaposlenje i pokretanje vlastitog IT biznisa, te doprinijeti ostanku mladih i stručnih kadrova u BiH.

Bit Alijansa kontinuirano radi sa obrazovnim institucijama i kompanijama koje se primarno bave razvojem softvera, kako bi se kreiralo adekvatno okruženje za razvoj softverskog inženjerstva. Želimo omogućiti svima kvalitetne edukativne programe koji će ih usmjeriti ka znanjima koja su potrebna u IT kompanijama kada se zaposle, navodi Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA obrazuje ICT stručnjake korištenjem sasvremenih obrazovnih resursa i ICT tehnologija sa kojima se diplomanti kasnije susreću u realnom poslovnom okruženju, gdje zahvaljujući stečenim znanjima i vještinama postaju tržišno poželjan kadar, brzo razvijaju vlastite karijere i utiču na razvoj okruženja. Studij se izvodi u skladu s Bolonjskom reformom, slijedeći moderne svjetske standarde i prakse, zakonsku regulativu i akademski okvir.

Direktor Visoke škole eMPIRICA je istakao da je partnerstvo sa BIT Alijansom značajan korak u dostizanju vizije Visoke škole eMPIRICA, a koja podrazumijeva da se ona diferencira u regionu kao vodeća visokoškolska ustanova koja omogućava redovan studij i studij na daljinu u ICT i njima interdisciplinarnim oblastima, čiji će budući diplomanti svojim znanjem, vještinama, ponašanjem i sposobnostima biti primjer drugim mladim ljudima, poželjni zaposlenici i dobri reformatori.

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics