Aktuelne vijesti

Konkurs za upis na Cisco akademiju_2018

Visoka škola eMPIRICA objavljuje Konkurs za upis polaznika na sljedeće programe Cisco akademije mrežnih tehnologija u Brčkom i Tuzli:

1. CCNA R&S - Cisco CCNA Routing & Switching, u trajanju od 4 semestra (280 časova),

2. CCNA Security - Cisco CCNA Security, u trajanju od 1 semestra (70 časova) – za polaznike koji su završili Cisco akademiju po programima CCNA Exploration ili CCNA R&S,

3. Fast CCNA Bundle - CCNA R&S + CCNA Security, u trajanju od 2 semestra (140 časova) – ubrzani kurs za polaznike koji su završili Cisco akademiju po starom programu ili imaju dovoljna predznanja iz oblasti računarskih mreža.

Nastava će se izvoditi F2F u našoj Lokalnoj Cisco akademiji u Brčkom i Tuzli, ili kombinovano - na daljinu sa povremenim praktičnim vježbama u našem LAB-u.

 

Nastava počinje 03.03.2018. godine.

Cijene:

1. CCNA R&S  F2F                     1600 KM    (4x400 KM)

2. CCNA R&S kombinovano       1400 KM    (4x350 KM)

3. CCNA Security                        700 KM    (2x350 KM)

4. Fast CCNA Bundle                1200 KM    (4x300 KM)

 

Posebne finansijske pogodnosti (osim za CCNA R&S kombinovano):

1. Za sadašnje i bivše studente Visoke škole eMPIRICA       popust 10%

2. Za avansnu uplatu kompletnog iznosa                             popust 5%

 

Prijave putem OBRASCA ZA PRIJAVU.

Dodatne informacije na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili nas možete kontaktirati na telefon + 387 61 164 694.

Prema rang listi CertCitiesa, 3 Cisco certifikata nalaze se među 10 najcjenjenijih certifikata u području IT-a u svijetu. Osim što su Cisco certifikati jedni od najpoželjnijih i najprestižnijih u IT industriji, poslovi koje obavljaju Cisco stručnjaci su jedni od najbolje plaćenih u IT-u. Prema istraživanju časopisa Certifcation Magazine od 10 najbolje plaćenih poslova u IT-u, četiri će dobiti Cisco certifcirani stručnjaci. 

 

 Kratak opis programa Cisco akademije mrežnih tehnologija na Visokoj školi eMPIRICA

Cisco Networking Academy je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava sticanje fundamentalnih ICT vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja kompjuterskim mrežama, kao i sticanje drugih vještina potrebnih za razvoj karijere, kao što su rješavanje problema, timski rad i kritičko razmišljanje. Program je ustanovljen 1997. godine, jedinstven je u cijelom svijetu, i godišnje ga pohađa 900.000 polaznika.

Akademija omogućava pristup on-line kursevima, interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja praktičnih vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

Nakon svakog odslušanog semestra Cisco CCNA programa polaže se pripadajući završni ispit koji se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela, nakon čega se stiče certifikat za navedenu oblast izdat od strane Cisco akademije. Svaki od četiri certifikata izdana od stane Cisco akademije predstavljaju dokaz da je kandidat uspješno završio taj dio CCNA programa i na njima se navodi oblast koja  je odslušana i položena. Osim toga, Visoka škola eMPIRICA uspješnim kandidatima izdaje dodatno i svoj certifikat za kompletan CCNA program.

 

CCNA Routing and Switching 

Rastuća potreba za ICT stručnjacima

Jedan od najtraženijih i najdeficitiranijih profila na tržištima rada su već duži niz godina ICT stručnjaci. Smatra se da su stručnjaci za mrežne tehnologije druga na listi profesija za koje najbrže raste potražnja, brže od prosječnog rasta svih ostalih profesija, i nastavit će da raste sa porastom investicija u novim, bržim tehnologijama kao i mobilnim mrežama.

Nastavni program Cisco CCNA Routing and Switching pomaže studentima da se pripreme za svoje ICT karijere i poklapa se sa svjetski priznatim Cisco CCENT i CCNA certifikatima, kojim se dodatno validiraju vještine potencijalnim poslodavcima.

 CCNA dizajniran za veliki broj ICT poslova

Nastavni program Cisco CCNA® Routing and Switching je dizajniran za polaznike Cisco akademije mrežnih tehnologija koji traže  poslove u ICT industriji ili žele osnovu za karijere u specijalizovanim ICT vještinama. Nastavni program daje svobuhvatni pregled tema računarskih mreža, od osnovnih do naprednih aplikacija i usluga, i u isto vrijeme pruža priliku za praktično iskustvo i razvijanje karijerski orijentisanih vještina.

Nastavni program CCNA Routing and Switching je prikladan za polaznike na različitim obrazovnim nivoima i tipovima institucija, uključujući srednje škole, univerzitete, visoke škole i centre lokalne zajednice.

Poklapanje sa industrijski priznatim certifikatima

Nastavni program CCNA Routing and Switching se poklapa sa certifikacijom CCNA - specijalista za računarske mreže, koja pomaže da polaznici prodube svoje osnovno mrežno znanje i povećaju svoju vrijednost kod poslodavaca. Certifikacija CCNA Routing and Switching validira polaznikovu sposobnosti da instalira, konfiguriše, upravlja i dijagnosticira rutirane i komutirane mreže srednje veličine.

Nastavni program CCNA Routing and Switching

Nastavni program CCNA Routing and Switching sadrži 4 predmeta:

1) Introduction to Networks (Uvod u mreže) je prvi predmet u nastavnom planu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike o arhitekturi, strukturi, funkcijama i komponentama Interneta i ostalih računarskih mreža. Na kraju predmeta polaznici će znati napraviti jednostavne LAN mreže, napraviti osnovne konfiguracije za routere i switcheve i implementirati IP šeme.

 2) Routing and Switching Essentials (Osnove usmjeravanja i komutacije) je drugi predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako da konfigurišu routere i switcheve za njihovo osnovno funkcionisanje. Na kraju ovog predmeta, polaznici će znati konfigurisati i dijagnosticirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa RIPv1, RIPng, single-area i multi-area OSPF, virtuelnim LAN mrežama i inter-VLAN usmjeravanjem.

3) Scaling Networks (Širenje računarskih mreža) je treći predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako da konfigurišu routere i switcheve za njihovo napredno funkcionisanje. Na kraju predmeta, polaznici će znati konfigurisati i dijagnosticirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa OSPF, EIGRP i STP.

4) Connecting Networks (Povezivanje računarskih mreža) je četvrti i završni predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji obuhvata WAN tehnologije i mrežne servise koje koriste konvergirane aplikacije u složenoj mreži. Na kraju predmeta polaznici će znati da konfigurišu i dijagnosticiraju mrežne uređaje i riješe česte probleme sa protokolima podatakovnog sloja.

 

Nastavni program CCNA Security

 

Nastavni program CCNA Security pripremit će polaznike za dizajniranje, implementiranje i podršku sigurnosti umreženih uređaja. Dodajte svojim vještinama CCNA umrežavanja i ekspertizu iz sigurnosti i povećajte svoje šanse za zaposlenje. U okviru ovog programa, uspješni polaznici će:

·         Razviti praktično znanje o principima, alatima i konfiguracijama mrežne sigurnosti,

·         Učiti od instruktora u učionici i pristupati online sadržajima bilo kada/bilo gdje,

·         Vježbati svoja znanja na realnoj opremi koristeći simulacijski alat Cisco Packet Tracer,

·         Dobiti brzu povratnu informaciju o svom radu kroz integrisane kvizove i testove,

·         Pripremiti se za radno mjesto uz kolaborativne projekte i prezentacije,

·         Povezati se sa zajednicom Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Poslovne vještine

Kako ljudi, tako i procesi, podaci i stvari postaju sve povezaniji, stoga je potražnja za analitičarima informacijske sigurnosti u konstantnom porastu. Nastavni program CCNA Security razvija vještine koje vam trebaju kako biste bili angažovani i uspješni u poslovima vezanim za sigurnost računarskih mreža. Američka nacionalna agencija za sigurnost (NSA) i Odbor za državne sisteme sigurnosti (CNSS) su potvrdili da program ispunjava standarde CNSS 4011.

Karijera

Specijalista za računarske mreže, administrator sigurnosti, inženjer mrežne sigurnosti, stručnjak za informacijsku sigurnost i više.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics