Aktuelne vijesti

Gračanički i lukavački srednjoškolci učesnici ERW i HoC na Visokoj školi eMPIRICA

U okviru ERW - Evropske sedmice robotike 2017 i HoC - Sata kodiranja 2017, koje je na području Tuzlanskog kantona i Brčkog realizovala Visoka škola eMPIRICA, 100 učenika Gimnazije “Dr. Mustafa Kamarić” Gračanica, Mješovite srednje škole iz Gračanice, te Mješovite elektro-mašinske škole iz Lukavca, zajedno sa svojim profesorima informatike, bili su naši gosti na treninzima 20.12.2017. godine.

U prvom dijelu treninga, tokom Sata kodiranja, učenici su razvijali programerske vještine u Scratch programskom jeziku, koji je ujedno i online zajednica, u kom mogu programirati i dijeliti interaktivne medije kao što su priče, igre i animacije. Kreiranje u Scratchu pomaže im da uče kreativno razmišljati, sarađivati i sistemski zaključivati.

U okviru drugog dijela treninga iz robotike i STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), kroz zabavno učenje o LEGO WeDo, LEGO EV3, mBot i STEMI robotima učenici su se upoznali sa senzorima, kretanjem i programiranjem robota. Na STEM dijelu radionice naučili su šta je strujni krug, svirali na podnom pianu, igrali igru frustracije i igru operacije, koje su za njih pripremili i iskodirali polaznici STEM akademije Visoke škole eMPIRICA. 

Ovom posjetom Visoka škola eMPIRICA je zaključila seriju radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u Brčkom i Tuzli, koje je realizovala u okviru ERW 2017 i HoC 2017. Ukupno je tokom Evropske sedmice robotike 2017 educirano 280 učenika, a u okviru Sata kodiranja 2017 njih 250. Tako je Visoka škola eMPIRICA dostigla broj od 650 učesnika Sata kodiranja tokom protekle četiri godine, koliko realizuje ovaj događaj na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, te 280 učesnika Evropske sedmice robotike, koja se po prvi puta ove godine realizovala u BiH.

Više slika možete pogledati na našoj FB stranici.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics