Aktuelne vijesti

Otvorenjem nove zgrade proslavljena 6-ta godišnjica Visoke škole eMPIRICA

Visoka škola eMPIRICA  je 22.12.2017. godine upriličila svečani koktel povodom useljenja u novu zgradu u Tuzli, čime je ujedno obilježena i šesta godišnjica uspješnog rada.

Prisutne zvanice je pozdravila Selma Berbić, magistar ekonomije, izloživši kratki referat o rada Visoke škole eMPIRICA tokom proteklih 6 godina. 

Direktor mr.sci. Muhdin Mujačić pozdravio je prisutne nadahnutim govorom, istaknuvši: "Danas smo u novoj tehnološko-industrijskoj revoluciji, nikad masovnijoj i nikad jačoj. Svaka industrijska revolucija mijenja svijet iz korijena. Tek s pojavom industrijskih revolucija postalo je jasno da ljudi mogu izmisliti nove materijale i nove izvore energije, te da je znanje treći glavni resurs. I dok se sirovine i energija dugotrajnom upotrebom troše, sa znanjem je upravo suprotno. Što ga više koristite, to ga više imate. To je ključna riječ - ZNANJE, ali ZNANJE koje treba danas i koje će trebati sutra.

Našoj djeci, našim učenicima i studentima moramo pomoći da shvate da su oni ti koji mogu pokrenuti revolucije i ne smijemo biti sebični i nametati im naša životna pravila i filozofiju i našu percepciju viđenja stvari. Oni za buduća vremena moraju biti kreativni i inovativni. Bosna i Hercegovina je uvijek bila bogata prirodno nadarenim, snalažljivim i pametnim ljudima.  Ako nastavimo ulagati u obrazovanje ovih mladih ljudi, u relevantnim tehnologijama danas, ali i u budućnosti, bit ćemo brzo u mogućnosti krenuti ravnopravno s razvijenim zemljama. Pružimo im šansu!

Ideja na kojoj je nastala eMPIRICA i ono na čemu ustrajno radimo svih ovih godina je to da budemo mjesto koje će ići u korak sa posljednjom industrijskom revolucijom i promjenama koje ona donosi, a da naši studenti budu tehnološki revolucionari koji će nam omogućiti da se vratimo tamo gdje smo nekad kao društvo bili i tamo gdje nam je mjesto."

Svečanost je propraćena kraćim muzičkim programom orkestra mladih BalsiKa, te druženjem i koktelom za prisutne.

Naši studenti u Tuzli ovim su na raspolaganje dobili nov i savremeno opremljen prostor na 800 km2, čime se Visoka škola eMPIRICA izborila za poziciju fakulteta koji pruža najbolje uslove studiranja na području Tuzlanskog kantona. Treba podsjetiti da smo prošle godine preselili u nove prostorije i Visoku školu eMPIRICA u Brčkom, te naši studenti u oba grada zaista imaju na raspolaganju ugodno i savremeno obrazovno okruženje.

  

Više slika možete pogledati na našoj FB stranici.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics