Aktuelne vijesti

Kako obrazujemo IT stručnjake prepoznatljive na tržištu rada

IT sektor je velika razvojna šansa, kao i prilika za nova radna mjesta. Prema magazinu Forbes, informacijske tehnologije su, pored medicinskog i finansijskog sektora, najprofitabilnija industrijska grana u svijetu.

U BiH je IT sektor u proteklih pet godina porastao za 72%. Procjenjuje se da u ukupnom BDP-u godišnje učestvuje sa 150 miliona maraka. IT sektor može znatno doprinijeti BiH ekonomiji ukoliko se bude ulagalo u popularizaciju i kvalitetnu edukaciju. Nije tajna ni da se u ovoj oblasti može odlično zaraditi, a prednosti su svakako brojne. Od izbora poslodavca, radnog okruženja, pa čak i radnog vremena. No, to vrijedi samo za istinske IT stručnjake, koji posjeduju upotrebljiva znanja i vještine, koje prepoznaje tržište rada.

Kako se postaje uspješan IT stručnjak - prvi i osnovni korak na putu do uspješne IT karijere jeste sticanje KVALITETNOG  obrazovanja. Znanja i veštine koje usvojite tokom školovanja oblikovaće vas kao stručnjaka i u velikoj mjeri odrediti vašu dalju karijeru. 

Visoka škola eMPIRICA je stoga kreirala takvo obrazovno okruženje u kojem se potencira sticanje upotrebljivih znanja i praktičnih vještina, korištenjem najsavremenije IKT infrastrukture, a kroz uključivanje studenata u naše IT projekte, i obavezan rad na realnoj opremi u okviru laba. 

Kako mi na eMPIRICI školujemo IT stručnjake prepoznatljive na tržištu rada? Navodimo jedan primjer:

U sklopu projekta redizajna Informacijskog sistema Visoke škole eMPIRICA i uvođenja novih informacijsko-kumunikacijskih servisa baziranih na hibridnoj Cloud tehnologiji, koji implementiramo u decembru, naši studenti u Brčkom i Tuzli su u sklopu redovne nastave uzeli aktivno učešće u rekonfiguraciji opreme te izradi tehničke dokumentacije i korisničkih uputa.

Osim servisa koji već postoje na Visokoj školi eMPIRICA:

  • IP telefonija,
  • Cisco WebEx platforma,
  • VPN infrastruktura, 
  • eCampus (LMS/LCMS sistem),

realizacijom ovog projekta uvedena su i nova Cloud rješenja:

  • Cisco Spark – koji omogućava online kolaboraciju do 200 korisnika sa integracijom video telepresence uređaja, IP telefona, dijeljenja podataka, Webexa i Smartboarda, te
  • Microsoft Azure i Office 365 platforme.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics