Aktuelne vijesti

Sat kodiranja za srednjoškolce Brčkog na Visokoj školi eMPIRICA

Živimo u svijetu u kom smo okruženi tehnologijama. Znamo da, bez obzira na polje za koje se naši mladi odluče, njihove šanse za uspjeh će umnogome zavisiti od njihovog razumijevanja kako tehnologije funkcionišu.

Zbog toga se Visoka škola eMPIRICA, četvrtu godinu za redom, priključila najvećem obrazovnom događaju u historiji - Satu kodiranja (Hour of Code), koji se tokom Computer Science Education Week  (04.-08.12.2017.) organizuje u cijelom svijetu sa ciljem demistifikacije i popularizacije kodiranja. Želimo pokazati da svako može naučiti osnove kodiranja i promovirati računarske nauke kao jedno od najtraženijih zanimanja u svijetu. U prethodnim godinama preko 400 učenika osnovnih i srednjih škola se okušalo u kodiranju upravo tokom Sata kodiranja koji je u Brčkom i Tuzli organizovala Visoka škola eMPIRICA.

U petak, 08.12.2017. godine 70 učenika Tehničke škole, Ekonomske škole i Poljoprivredne i medicinske škole iz Brčkog se na Visokoj školi eMPIRICA uključilo u ovaj najveći obrazovni događaj u svijetu. Tokom Sata kodiranja učenici su razvijali programerske vještine u Scratch programskom jeziku, koji je ujedno i online zajednica, u kom mogu programirati i dijeliti interaktivne medije kao što su priče, igre i animacije. Kreiranje u Scratchu pomaže im da uče kreativno razmišljati, sarađivati i sistemski zaključivati.

U veseloj i radnoj atmosferi učesnici Sata kodiranja u Brčkom napravili su svoje prve korake u svijetu programiranja, oni nešto iskusniji su usavršili svoje znanje u ovoj oblasti, družili su se sa vršnjacima, osvojili HoC certifikate i nagrade.

Zahvaljujemo se ovom prilikom vrijednim studentima Visoke škole eMPIRICA koji su, uz naše asistente, volontirali kao pomoćni treneri na Satu kodiranja.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics