Aktuelne vijesti

Evropska sedmica robotike za Tuzlanski kanton održana na Visokoj školi eMPIRICA

 

ROBOTI I STEM EKSPERIMENTI ODUŠEVILI DJECU TUZLE

U okviru Evropske sedmice robotike, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizovali su u srijedu, 22.11.2017. godine niz inspirativnih i besplatnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzli. 

EU Robotics Week – ERW je projekat namijenjen promociji robotike, programiranja i općenito STEM edukacije u gradovima Evrope. ERW je osnovan 2011. godine na Evropskom forumu za robotiku te se od tada jednom godišnje, ove godine u periodu od 17.-26. novembra, obilježava sedmica robotike širom Evrope. Održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe sa ciljem predstavljanja robotike i tehnologije što široj populaciji, a prvenstveno djeci. Ove godine se ERW po prvi puta obilježava u BIH, za što su prvenstveno zaslužni koordinatorica ERW 2017 programa za BiH Maja Hadžiselimović i mr.sc. Aleksandar Mastilović, člana IEEE Publications Services and Products Board.

Partner ERW 2017 projekta u Tuzli bili su Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija. Na naše radionice su bile pozvane osnovne i srednje škole u Tuzli, kao i i svi koji su zainteresovani da nauče nešto o LEGO robotima, mBot robotima i STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) edukaciji općenito. ERW u Tuzli je u fokus stavio najmlađu populaciju i razvijanje njihovih afiniteta prema robotici, ali i tehnici i tehnologijama uopšte.

Kroz zabavno učenje i igru sa LEGO WeDo, LEGO EV3 i mBot robotima, ali i STEM eksperimentima, 180 djece iz 5 osnovnih i srednjih škola iz Tuzle i OŠ Klokotnica s oduševljenjem je ušlo u čaroban svijet robotike i drugih STEM oblasti. Djeca su naučila šta su senzori, kako se robot kreće, kako ga programiramo. Na STEM dijelu radionice naučili su šta je strujni krug, svirali na podnom pianu, igrali igru frustracije i igru operacije, koje su za njih pripremili i iskodirali polaznici STEM akademije. 

Za sve zainteresovane najavljujemo skoro održavanja Sata kodiranja (Hour of Code) na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, gdje ćemo osnovama, ali i naprednijim tehnikama programiranja, podučiti učenike srednjih škola u Tuzli i Brčkom. Svi su dobrodošli! 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics