Aktuelne vijesti

Svečani akademski čas u Brčkom i Tuzli 2017

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 09. oktobra 2017. godine, upriličila svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – šestu u Brčkom i treću u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini. Akademski čas je počeo u isto vrijeme u Brčkom i Tuzli, gdje su se uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija (Cisco WebEx web konferencijski sistem) studenti i nastavnici iz oba grada susreli u zajedničkom virtualnom prostoru.

Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, kojima je dobrodošlicu poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sc. Muhdin Mujačić riječima: „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima - da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju po diplomiranju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnog osoblja svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i naše prve dvije generacija promoviranih diplomanata, a čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje.  Naše analize pokazuju da je 87% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širom svijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili su odselili u zemlju zaposlenja.”, te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja. “

Nakon svečanog dijela, studenti su prisustvovali edukaciji za korištenja servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Imagine Premium – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,

 te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

Više fotografija sa Svečanog akademskog časa možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics