Aktuelne vijesti

Licenca i početak rada

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta izdalo je dana 05.01.2012. godine Rješenje o ispunjenosti uslova za osnivanje i početak rada visokoškolske ustanove (bezuslovna licenca) za Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH.

Svečanom promocijom koja će se održati dana 25.01.2012. godine sa početkom u 12:00 časova ozvaničit će se početak rada Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Svečanoj promociji prisustvovat će veliki broj zvanica iz obrazovnog, političkog, privrednog i kulturnog života Brčko distrikta i regije.

Prvu generaciju studenata Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA upisat će u akademskoj 2012./2013. godini, kada će ih dočekati sa dodatno treniranim nastavnim osobljem za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, pripremljenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za studij na daljinu, najmodernijom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Konkurs za upis studenata će biti objavljen u aprilu 2012. godine. 

Nakon svečane promocije, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu, u okviru svoje Akademije cjeloživotnog učenja, bavit će se pružanjem edukacije iz oblasti IT tehnologija i unaprjeđenja poslovno komunikacijskih vještina.

Odmah u februaru, počinju prvi kursevi i treninzi:

CISCO akademija mrežnih tehnologija (CISCO Network Academy)

Cisco Akademija Mrežnih Tehnologija postoji u 160 zemalja svijeta i u svakoj se odvija po istovjetnom principu. Program obuke traje 280 sati, kroz četiri semestra. Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

ECDL osnovni program

ECDL (European Computer Driving Licence) predstavlja standard međunarodno priznatih diploma koje verifikuju pokazano znanje o informacijskim tehnologijama i korištenju računara. Namijenjen je onima koji žele povećati nivo informatičkih znanja u svrhu proširenja mogućnosti za zapošljavanje. ECDL diplome otvaraju vrata za radna mjesta na kojima se traži znanje rada na računaru, a preporučene su i kao jedan od standarda za prijem u državnu službu širom Bosne i Hercegovine.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

Programi poslovno komunikacijskih vještina

Programi poslovno komunikacijskih vještina se nude u saradnji sa renomiranom edukacijskom kućom HalPet poslovna komunikacija d.o.o. iz Zagreba, čiji stručnjaci već petnaest godina omogućavaju treninge poslovnim ljudima i vodećim firmama iz cijele Hrvatske.

Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, poslovnog engleskog jezika, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna izvedba.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

Otvoreni poziv za jednodnevne treninge Efikasna komunikacija i Prezentacijske vještine možete preuzeti ovdje.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics