Aktuelne vijesti

Poziv za prijavu studenata za kreditnu mobilnost u Ljubljani

Erasmus+ međunarodna kreditna mobilnost

Ključna akcija 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince između programske i partnerske zemlje

 

Poziv za prijavu studenata za kreditnu mobilnost

 

U okviru bilateralnog sporazuma koji je Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA sklopila sa Visokom školom za poslovne nauke iz Ljubljane, Slovenija, kroz Erasmus+ progam finansiranja, jedan student/studentica sa Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA će imati priliku da provede jedan semestar studija na Visokoj školi za poslovne nauke u Ljubljani u trajanju od 3 mjeseca u zimskom semestru akademske 2017./2018. godine.

Uslovi za prijavu su:

  • da je student/studentica upisan/a na studijski program Poslovna informatika,
  • da je student/studentica upisan/a na drugu ili treću godinu studija u akademskoj godini u kojoj će se realizovati mobilnost.

U toku svog boravka student/studentica će imati stipendiju u visini od 800 eura mjesečno, a troškovi putovanja će biti pokriveni jednokratnom stipendijom od 180 eura. Ostali troškovi, uključujući obavezno osiguranje, nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je student/studentica dužan/na da ove troškove snosi sam/a. Nastava će se odvijati na slovenačkom jeziku a student/studentica će dobiti jezičku potporu prije i tokom same mobilnosti. Prema pravilima Erasmus+ mobilnosti, položeni ispiti u Ljubljani priznat će se po povratku na Visoku školu eMPIRICA, a na osnovu Ugovora o učenju.

Dokumenti koje student/studentica treba dostaviti:

1. Aplikacijski obrazac

2. Motivacijsko pismo (1 stranica)

3. CV (Europass format)

4.Uvjerenje o položenim ispitima

5. Kopija pasoša

6. Nominacijsko pismo

7.Ugovor o učenju (nakon procesa selekcije)

Sve navedene dokumente kandidati su dužni dostaviti Uredu za međunarodnu saradnju Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku. Rok za dostavu dokumenata je 15.09.2017. godine.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics