Aktuelne vijesti

Promocija druge generacije diplomanata Visoke škole eMPIRICA

U četvrtak, 06.07.2017. godine, održana je svečana promocija druge generacije diplomanata Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom. Visoka škola eMPIRICA ovom prilikom ispratila je ukupno 17 diplomanata – 9 Bachelora poslovne informatike i 8 Bachelora inženjerske informatike. Diplomanti Poslovne informatike bogatiji su za dvije diplome - Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. Diplomanti Inženjerske informatike, osim diplome Visoke škole eMPIRICA, vlasnici su i četiri certifikata Cisco akademije mrežnih tehnologija.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se najprije obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru je istakao: "Dragi promovisani bachelori, vi ste ono što ova zemlja treba, kulturni, intelektualni i moralni kapital.  Mi vam ostavljamo svijet koji je pun izazova, pun problema, ali i jedini u kojem možete graditi svoju sretniju budućnost. I vi ćete, mi smo uvjereni, u tome i uspjeti. Da li smo vam pomogli u tome? Ja se nadam da jesmo, da vam je škola kroz obrazovanje dala znanje da u tome uspijete. Obrazovali smo vas u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a svjedoci smo da bez uspješnog ICT-a niti jedan drugi dio privrede i društva ne može biti konkurentan i dovoljno efikasan. Zbog toga ja mislim da pronalaženje dobrog i kvalitetnog posla za vas neće biti problem."

Na svečanosti je bio prisutan i direktor Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane gosp. Darko Bele, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA,  a koji je pozdravio diplomante riječima: "Dragi diplomanti, najprije vam želim čestitati na stečenim diplomama i izraziti vam veliko poštovanje što ste postali bachelori naše škole. Danas je veliki dan za vas. Danas je vaš i naš praznik. Budite ponosni na sebe jer smo i mi ponosni na vas. Postigli ste veoma važan cilj u životu i spremni ste za nove izazove, ciljeve i pobjede. Sve godine studija marljivo ste radili i sada imate i znanje i kompetencije pomoću kojih možete biti osobno i poslovno uspješni. Tom prilikom bi se želio zahvaliti i svim uvaženim profesorima i profesoricama, koji ste se zalagali za što bolji uspjeh naših diplomanata. Možda ste se neki na početku bojali i oklijevali u odluci za studij, ali uvjeren sam, da se danas ne kajete zbog toga. Naprotiv, danas znate da možete postići ono, za čime čezne vaše srce."

Nakon svečanog dijela, zvanice su nastavile druženje uz prigodan koktel, a direktor je za prisutne izjavio: "eMPIRICA je za vrijeme postojanja u Brčkom prošla sve provjere i upravne nadzore, jedina je visokoškolska ustanova koja je uspješno prošla i proces relincenciranja od strane Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta.", te nastavio: "Našim studentima smo u toku studija obezbijedili i industrijsku praksu u firmama, gdje uglavnom i ostaju nakon diplomiranja. Nismo im samo omogućili da steknu diplomu, nego i vrijedno znanje. 87% njih već radi, neki su posao dobili u toku studija. Naša namjera je bila da studentima omogućimo školovanje za jedno od najatraktivnijih zanimanja u svijetu, prvenstveno uzimajući u obzir činjenicu da samo u Evropi danas nedostaje milion informatičara. Uvjeren sam da smo u toj namjeri uspjeli".  


Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics