Aktuelne vijesti

eMPIRICA održala treninge STEM akademije na kampu Mreže vijeća učenika BiH

Visoka škola eMPIRICA je na poziv Mreže vijeća učenika Brčko distrikta održala jednodnevni trening prema programu svoje STEM akademije u četvrtak, 06.07.2017. godine u Brčkom, a u okviru edukativno-zabavnog kampa.   

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine - mreSVUBiH je ujedinjeno tijelo koje umrežava Savjete/Vijeća učenika svih srednjih škola na nivou BiH. Kroz svoje entitetske, kantonalne/županijske i mrežu distrikta (mRESURS, mreVUK/mreVUŽ i mreSVUD) mreSVUBiH umrežava predstavnička tijela srednjoškolaca u BiH te predstavlja i zastupa interese i potrebe srednjoškolaca BiH. Mreže vijeća/savjeta učenika predstavljaju model uključivanja populacije srednjoškolaca u proces donošenja odluka na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou, jačanjem kapaciteta srednjoškolske populacije stvaraju uslove za aktivno učešće srednjoškolaca u procesu donošenja odluka na svim nivoima, te doprinose razvoju društva jednakih mogućnosti i procesu pomirenja.

Kao i prethodne godine i ove je Mreža vijeća učenika Brčko distrikta organizovala edukativno-zabavni kamp. Tema ovogodišnjeg kampa je  bila “APY- Against Passive Youth”, koji je za cilj imao da motiviše mlade ljude da postanu aktivni članovi zajednice. Tokom četiri dana kampa srednjoškolci su educirani u tome kako napisati vlastiti projekat i aplicirati za grant. Kao odličan primjer implementiranog projekta uzeta je upravo STEAM akademija koja je pokrenuta od strane Visoke škole eMPIRICA. Tom prilikom su naši STEM treneri održali radionice u oblasti robotike i programiranja za učesnike kampa - srednjoškolce iz Brčkog i umreženih kantona.

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics