Aktuelne vijesti

Studentica eMPIRICE učesnica SmartCity.Education Festivala 2017

Naša studentica Lejla Rejzović učestvovala je na SmartCity.Education Festivalu 2017, koji se u organizaciji Smart City Education Initiative održao u Beogradu u periodu 26.-28.05.2017. godine.

Na ovom događaju nastupilo je više desetina eminentnih eksperata u oblasti pametnih gradova iz regije i Evrope, kroz spektar raznolikih predavanja i ekspertiza u oblasti tehnologije, biznisa, poduzetništva, investicija, arhitekture i dizajna pametnih gradova. Osim korisnih predavanja na kojima su podijeljena iskustva iz ovog područja, organizovan je i niz edukativnih programa za studente i učenike osnovnih i srednjih škola. Jedan od uspješnih primjera je jednodnevna radionica CityOS programa na kojoj je Lejla učestovala, a gdje su mladi i talentovani studenti iz regije imali priliku da prođu obuku u dizajnu hardvera i softvera uređaja sa primjenama u oblasti servisa i aplikacija za pametne gradove.

Lejla je na Festivalu učestvovala na poziv mr.sc. Aleksandra Mastilovića sa Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad i člana IEEE PSPB, a kao rezultat nastavka uspješne saradnje Visoke škole eMPIRICA sa ovim stručnjakom u oblasti tehnologija pametnih gradova. 

Ovo su njene impresije: "Imala sam čast da učestvujem na događaju SmartCity.Education Festival 2017 (SCF 2017), na kom je nastupilo više međunarodnih eksperata iz raznih oblasti tehnike, poduzetništva i društvenih nauka, kao i iz svih drugih disciplina koje su ravnopravno zainteresovane za koncept pametnih gradova i poboljšavanje kvalitete života. Prisustvovati na panelima i diskusijama, gdje su podijeljena različita iskustva iz regije i EU, bilo je od posebne koristi za moje lično shvatanje koncepta pametnih gradova ali i ideje pametnih tehnologija kao pravca u kojem će se u sljedećih 10 godina kretati svijet tehnike.

Osim panela i predavanja, SCF mi je ponudio i da iz prve ruke spoznam šta je to od znanja i vještina neophodno da bi se uključili u svjetske trendove u oblasti IoT tehnologije, na koju smo mi kao studenti Visoke škole eMPIRICA posebno fokusirani. Drugi dan SCF-a organizovana je radionica sa fokusom na praktični rad u organizaciji CityOS. Radionicu je vodio gosp. Ceco Gaković, gdje je cilj bio da samostalno sklopimo hardversku strukturu Boxy lampe i programiramo njenu funkciju. Boxy lampa je IoT-uređaj kao dio vizije pametnih gradova, koja vizuelno u bojama pokazuje stepen zagađenosti vazduha na lokaciji mjerenja. Uređaj je namijenjen za instalaciju na balkonima i open-source je karaktera, te kao takav dostupan široj zajednici. Stečena iskustva i znanja će svakako biti posebno korisna jer ću naučeno podijeliti i sa svojim kolegama sa željom da uskoro i sami budemo kreatori nekog sličnog IoT uređaja.

Ovdje moje kolege sa Visoke škole eMPIRICA i ja ne stajemo, uz podršku Uprave fakulteta i kolege Mastilovića, ubrzo ćemo pokrenuti slične aktivnosti u našem ICT poslovno inovacijskom centru. Ovom prilikom im se posebno zahvaljujem što su mi omogućili da prisustvujem ovom sjajnom događaju i steknem vrijedna iskustva za dalji razvoj moje karijere."

Sa niza radionica i zanimljivih predavanja posvećenih pametnim gradovima Lejla svojim kolegama studentima Visoke škole eMPIRICA u Brčkom i Tuzli donosi nova znanja i iskustva, koja ćemo koristiti za razvoj projekata u okviru ICT Business Innovation Center eMPIRICA.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics