Aktuelne vijesti

Rezultati eMPIRICA ICT Challenge 2017 - stipendije za talentovane srednjoškolce

U cilju prepoznavanja talentovanih srednjoškolaca i njihovog usmjeravanja u ICT zanimanja, Visoka škola eMPIRICA treću godinu za redom, kroz program stipendiranja i takmičenja eMPIRICA ICT Challenge, nagrađuje pokazano znanje u ICT oblastima učenika četvrtih razreda srednjih škola stipendijama za upis na Visoku školu eMPIRICA.

Ovim takmičenjem Visoka škola eMPIRICA ima za cilj da prepozna i ohrabri mlade i talentovane ljude da se opredijele za studiranje u oblasti ICT, kao jednoj od najtraženijih na tržištima rada, i time pruži podršku njihovom budućem obrazovanju i razvoju u kvalitetne i prepoznatljive ICT stručnjake. 

Takmičenje je održano 13.05.2017. godine istovremeno u Brčkom i Tuzli. Zahtjevan test bio je koncipiran na teorijskom i praktičnom poznavanju širokog područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, i sadržavao je 50 pitanja. 

Sedamnaest (17) talentovanih budućih studenata Visoke škole eMPIRICA iz Brčkog, Tuzle, Lukavca, Živinica i Srebrenika nagrađeno je vrijednim stipendijama u iznosima do 2500 KM, koje će moći iskoristiti za upis redovnog studija na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom ili Tuzli.

Visoka škola eMPIRICA čestita uspješnim kandidatima na pokazanom znanju i osvojenim vrijednim stipendijama za upis na jedan od njenih studijskih programa Inženjerska informatika i Poslovna informatika.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics