Aktuelne vijesti

Profesorica iz Ljubljane u mobilnosti na Visokoj školi eMPIRICA

U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti nastavnika i studenata, koji se u ak. 2016./2017. godini realizuje između Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane - VSPV, u periodu 10.-14. april 2017. godine u mobilnosti na Visokoj školi eMPIRICA boravila je dr.sc. Julija Lapuh Bele, dekanesa i profesorica na VSPV u Ljubljani.

Tokom boravka održala je dva predavanja studentima u Tuzli i Brčkom, na temu "Digitalizacija - prilike za IT stručnjake i inovativne ljude".

Zajedno da direktorom Visoke škole eMPIRICA dekanesa Lapuh Bele je gostovala na RTVTK i Radio Kemeleonu, gdje je istakla značaj mobilnosti nastavnika i studenata u okviru evropskog prostora visokog obrazovanja, te napomenula da je transacionalni studijski program Poslovna informatika, koji se kao istovjetan izvodi na VSPV i Visokoj školi eMPIRICA, reakreditiran od strane Slovenačke agencije za kvalitetu u visokom obrzovanju NAKVIS početkom 2017. godine. Po završetku ovog studijskog programa studenti Visoke škole eMPIRICA dobijaju dvojnu diplomu, jednu sa matične visokoškolske ustanove, a drugu sa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. 

Podsjećamo da u okviru istog Erasmus+ projekta, u ljetnom semestru ak. 2016./2017. godine, u okviru studentske mobilnosti naša studentica Naida Brodlić boravi na VSPV, gdje sluša VI. semestar studijskog programa Poslovna informatika. Svi ispiti koje Naida položi tokom mobilnosti na VSPV bit će jos priznati na osnovu ostvarenih ECTS kredita po povratku na Visoku školu eMPIRICA. Istovremeno Naida u Ljubljani radi i svoj završni rad, pod komentorstvom prof. Lapuh Bele.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics