Aktuelne vijesti

eMPIRICA osniva ICT Business Innovation Center

Visoka škola eMPIRICA, u saradnji sa mr.sc. Aleksandrom Mastilovićem (IEEE Internet of Things Standards Steering Committee member), pokrenula je projekat osnivanja poslovno-inovacijskog centra u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija - ICT Business Innovation Center eMPIRICA.

Cilj je kreirati ambijent u kom ćemo kreativne i inovativne ICT studente i inženjere podržati u razvoju njihovih ideja i projekata, što bi u konačnici rezultiralo formiranjem start-up kompanija koje će ponuditi tržištu napredne proizvode u oblastima IoT (Internet of Things), Smart Cities, ali i drugim ICT oblastima. Na taj način želimo zadržati najbolje mlade ICT stručnjake u BiH i pružiti im šansu da svoju kreativnost i inovativnost primjenjuju za vlastitu i dobrobit društva u cjelini.

Ideja za osnivanje ovakvog centra na Visokoj školi eMPIRICA je sazrijevala godinu dana, a u decembru 2016. godine, tokom učešća naših nastavnika i studenata na IEEE BiH Student and Young Professional Congress u Sarajevu, zaključili smo da je vrijeme da je realizujemo. Uspostavljeni su inicijalni kontakti sa uspješnim mladim ljudima koji su svoje karijere izgradili na sličnoj ideji, kako u BiH tako i širom svijeta, nakon čega je uslijedio prvi poziv našim studentima da se uključe u realizaciju ovog projekta.

U januaru 2017. godine mr.sc. Aleksandar Mastilović održao je prva predavanja zainteresovanim studentima Visoke škole eMPIRICA, sa ciljem da ih motiviše i ohrabri u njihovom novom pristupu ka razvoju vlastitih karijera i ambicija, jer je važno na samom početku djelovati na svijest studenta tako da počnu razmišljati u pravcu razvijanja svog vlastitog puta,  bez očekivanja da će država ili bilo ko drugi doći na kraju njihovog studija i ponuditi im posao. Promjena ove paradigme razmišljanja je ključni faktor za ekonomski oporavak zemlje i preokretanje negativnih ekonomskih procesa kojima svjedočimo.

U aprilu 2017. godine organizovano je ponovno okupljanje zainteresovanih studenata i nastavnika, koji su tom prilikom prisustvovali drugom treningu, nakon čega su formirani timovi studenata i nastavnika koji će raditi na razvoju inovacija. "Mladi ljudi moraju da razumiju procese tranzicije u društvu u kojem žive i da im se prilagode, svjesni da u takvim odnosima platu mogu zaraditi samo stvarajući dodatnu vrijednost, za ono što stvarno doprinesu, a ne za činjenicu da rade i formalno dolaze na posao", istakao je tom prilikom predavač Mastilović. Na kraju ovog treninga su predstavljene  ideje svakog od četiri formirana tima, te je dogovorena metodologija rada i razvoja, koja uključuje mentorstva i ciljane edukacije u domenama poslovanja i IT, neophodnih za tehnološki, ali i poslovni razvoj budućih start-up kompanija. 

Iskreno se nadamo da će naša zajednička nastojanja da  utičemo na svijest mladih, na podsticanje kreativnog rada i inovativnog pristupa rješavanju problema baziranog na njihovoj energiji i samopouzdanju, rezultirati uspješnim pričama naših studenata, ali i svih drugih koji su uključeni ili se namjeravaju uključiti u ovaj projekat.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics