Aktuelne vijesti

Iskustva naših studenata na Erasmus+ mobilnosti

Naida Brodlić, studentica treće godine Visoke škole eMPIRICA, u akademskoj 2016./2017. godini ljetni semestar pohađa na Visokoj školi za poslovne nauke - VSPV u Ljubljani, u okviru Erasmus+ programa mobilnosti studenata. Tamo će uraditi i svoj završni rad. O svojim iskustvima kaže:

„Dobivši pismo da sam primljena na razmjenu studenata na Visokoj školi za poslovne nauke u Ljubljani, umjesto zadovoljstva, prevladao je strah. Kasnije, kroz razgovor sa drugim studentima tamo sam saznala da svi koji su došli na VSPV, neovisno o tome odakle ili iz koje kulture dolaze, su na početku imali jednak osjećaj.

Već prvog dana boravka u Ljubljani upoznala sam nevjerovatne ljude koji su tu i kao rame za plakanje i kao izvor smijeha i zabave. Osoblje VSPV učinilo je sve da se upoznam sa drugim studentima na razmjeni, sa profesorima ali i sa samim gradom.

Živim u studentskom domu, nedaleko od škole, gdje sam upoznala ljude iz mnogih država, od naših balkanskih, pa do Portugala, Indije, Nepala. Posebno iskustvo je učiti te ljude svoj jezik.

Predmete u školi slušam na slovenskom i engleskom jeziku. Sa stanovništvom većinom komuniciram na slovenskom jer je dosta sličan našem.

Vikendom ćete rijetko koga, osim turista, sresti u gradu, ali zato se od ponedjeljka do petka radi punom parom.

Prilike za putovanja su ogromne, Za ovih 37 dana, koliko sam tu, sa novim prijateljima sam obišla većinu slovenskih gradova kao što su Maribor, Celje, Kopar, Bohinj, išli smo i u Italiju u Trst, a u planu nam je još mnogo toga.

Ovo je veliki korak za mene i jedno novo predivno iskustvo. Zato poručujem svojim kolegama studentima da učine i oni ovaj korak, dožive nešto novo i lijepo, sigurno se neće pokajati.“

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics