Aktuelne vijesti

Nastavnici eMPIRICE na mobilnosti u Poljskoj

U okviru Ključne akcije 1 Erasmus+ programa Visoka škola eMPIRICA je u januaru 2016. godine, u partnerstvu sa Visokom školom za preduzetništvo i administraciju iz Lublina (WSPA), Poljska, dobila sredstva Evropske komisije za mobilnost nastavnog osoblja.

U okviru ovog programa razmjene naši nastavnici mr.sc. Aleksandar Maksimović i BA Selma Berbić boravili su na partnerskoj instituciji WSPA u Poljskoj u periodu 06. 03.- 11.03.2017. godine. Tokom boravka ostvarili su kontakte sa predstavnicima institucije domaćina, od čega je posebno koristan bio onaj sa zaposlenicima Ureda za međunarodnu saradnju WSPA. Poseban značaj ovoj mobilnosti daje učešće naših nastavnika na treninzima i radionicama koje su organizovane na WSPA, na kojima su učestvovali zajedno sa kolegama iz Italije, Njemačke, Engleske, Gruzije, Litvanije, Albanije, Srbije i Kine, koji su istovremeno boravili na mobilnosti na WSPA.

Učešće kolega iz Kine ovim aktivnostima je dalo posebnu interkontinentalnu dimenziju, jer su ostali učesnici iz Evrope imali priliku upoznati se sa načinima rada i nastavnim metodama u Kini, te je za naše prilike posebno interesantan dio izlaganje profesora iz Kine glasio: „Naš univerzitet se nalazi u jednom malom mjestu sa 4 miliona stanovnika, imamo svake godine između 100000-150000 studenata, a samo u razmjeni i mobilnosti trenutno imamo 3500 studenata.“

Osim u odličnoj organizaciji svih aktivnosti programa, domaćini su bili uspješni i u organizovanju vanprogramskih aktivnosti, što je unijelo neformalnu notu i doprinijelo dogovorima o budućoj saradnji između partnerskih institucija.

Kako slika obično govori više od 1000 riječi, prilažemo i malu galeriju:


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics