Aktuelne vijesti

Obilježavanje pet godina rada Visoke škole eMPIRICA posvećeno studentima

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA obilježila je nizom događaja u Brčkom i Tuzli petogodišnjicu svog uspješnog rada. Visoka škola eMPIRICA je osnovana u avgustu 2011. godine, a odobrenje za rad, na osnovu bezuslovne licence, dobila je 13. januara 2012. godine, te taj datum slavi kao svoj  rođendan. Prva generacija studenata u Brčkom upisana je akademske 2012./2013. godine, a prva generacija na Odjeljenju u Tuzli upisana je akademske 2015/2016. godine. Prva generacija diplomanata promovirana je u junu 2016. godine.

Obilježavanje ovog jubileja u potpunosti je bilo posvećeno studentima, čime je Visoka škola eMPIRICA još jednom istakla svoj pristup u kom su studenti u fokusu svih događanja, te svoju misiju da obrazuje buduće stručnjake koji su svojim znanjem, vještinama, ponašanjem i sposobnostima primjer drugim mladim ljudima, poželjni zaposlenici i dobri reformatori.

Povodom petog rođendana, uprava Visoke škole eMPIRICA je studentima u Brčkom darovala divan ambijent za druženje, odmor, učenje i razmjenu ideja – Studentski klub eMPIRICA. Svečanosti otvaranja kluba prisustvovao je veliki broj studenata koji nisu krili svoje oduševljenje prostorom i uređenjem, koji je u potpunosti opremljen sa ciljem da stvori ambijent u kom će se studenti ugodno osjećati u pauzama i nakon predavanja, i koji će ih inspirirati da kreiraju pozitivne životne stavove i razmjenjuju ideje. 

Centralna proslava ovog jubileja, za  studente iz Brčkog i Tuzle, organizovana je dva dana kasnije na Visokoj školi eMPIRICA u Tuzli, u vidu serije predavanja i jedne radionice, sa zanimljivim i inspirativnim temama koje se vežu za profesiju kojom će se studenti po diplomiranju baviti.  Gosti na studentskoj sesiji u Tuzli bili su istaknuti stručnjaci: mr.sci. Aleksandar Mastilović sa Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa temom „Inovacije: više od istraživanja i razvoja“ i radionicom Internet of Things, dr.sci. Dušanka Bošković sa Elektrotehničkog  fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa temom: „ Značaj asocijacije IEEE za studente“ i  Robert Martić, direktor BIT Centra Tuzla sa temom: „Poslovni inkubatori, inovacijski centri, tehnološki parkovi“. Studentima su se također obratili i diplomanti Visoke škole eMPIRICA: Dino Pikoloti i Muhamed Poljaković, Bachelori inženjerske informatike, te Jasmina Zukančić, Bachelor poslovne informatike sa dvojnom diplomom, koji su sa njima podijelili svoje uspješne priče nakon diplomiranja, i na taj način dodatno motivirali studente. Još jednom je istaknuta činjenica da je 87% diplomiranih studenata eMPIRICE svoje prvo zaposlenje u struci pronašlo u roku od 3 mjeseca od diplomiranja, da se značajan broj njih zaposlilo u IT kompanijama u kojima su obavljali praktičnog obrazovanja tokom studija, dio njih je zaposleno u javnom sektoru, a značajan broj ih radi za strane IT kompanije.

Prigodnim porukama studentima su se obratili direktor Visoke škole eMPIRICA, mr.sci. Muhdin Mujačić, te dekanesa dr.sci. Julija Lapuh Bele i direktor Darko Bele sa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA.

Na kraju je organizovana mala rođendanska proslavu, gdje su se studenti, profesori i njihovi gosti ugodno družili i podijelili iskustva, te dogovarali daljnju saradnju u dijelu razvoja inovativnih ideja i afirmacije zajedničkog poduzetničkog pristupa.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics