Aktuelne vijesti

Studenti eMPIRICE učesnici IEEE SYPC BiH kongresa

Studenti Visoke škole eMPIRICA učestvovali su na IEEE SYPC BiH 2016 kongresu (2016 BIH IEEE Student and Young Professional Congress), koji se održao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u periodu 01.–04.12.2016. godine u organizaciji IEEE Bosnia and Herzegovina Section Young Professionals AG (Region 8).

Kongres pod nazivom Technology and innovation for a brighter future imao je za cilj da mladima u BiH pruži uvid u različite mogućnosti i prilike koje im se otvaraju u okviru IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), najveće svjetske tehničke profesionalne organizacije koja okuplja više od 420.000 članova iz 160 zemalja svijeta.

Kongres je okupio veliki broj svjetskih stručnjaka iz oblasti tehničkih nauka koji su raspravljali o temama od posebnog interesa za studente i mlade profesionalce. Među njima svakako treba istaći dr. Edhema Eddie Čustovića, tuzlaka sa zaposlenjem na Univerzitetu La Trobe iz Australije, gosp. Sergio Fernandez de Cordova, koji je bio i glavni govornik na kongresu, te niz uspješnih profesionalaca i poduzetnika iz USA, UK, Kanade, Srbije, Hrvatske i BiH, koji su studente uveli u svijet razvoja tehničkih karijera, inovacija, poduzetništva i liderstva.

Na kongresu su učestvovali studenti elektrotehničkih i IT fakulteta iz Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Zenice i Istočnog Sarajeva. U okviru kongresa održan je i Hackathon - takmičenje mladih inovatora.

Kroz razne tehničke i druge radionice, motivacijske govore i industrijska predavanja globalnih stručnjaka, mogućnost profesionalnog umrežavanja i bogat prateći društveni program, učesnici kongresa su stvorili nove kontakte i povezali se sa predstavnicima industrije iz BiH i svijeta, sklopili nova prijateljstva i dobili viziju pozitivne budućnosti koju mogu ostvariti u tehničkim oblastima u BiH i van nje.

 

 

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics