Aktuelne vijesti

Poziv za prijavu nastavnog osoblja za mobilnost

Erasmus+ međunarodna kreditna mobilnost

Ključna akcija 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince između programske i partnerske zemlje

 

Poziv za prijavu nastavnog osoblja za mobilnost

 

U okviru bilateralnog sporazuma koji je Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA sklopila sa Visokom školom za poslovne nauke iz Ljubljane, Slovenija, kroz Erasmus+ progam finansiranja, tri nastavnika sa Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA će imati priliku da obave kreditnu mobilnost u trajanju od 7 dana (5 dana boravka + 2 dana putovanja) u svrhu učešća u nastavnom procesu na Visokoj školi za poslovne nauke iz Ljubljane u toku akademske 2016./2017. godine.

U toku svog boravka nastavnici će imati dnevnicu u visini od 100 eura, a troškovi putovanja će biti pokriveni jednokratnom stipendijom od 180 eura. Ostali troškovi, uključujući obavezno osiguranje, nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je nastavnik dužan da ove troškove snosi sam. Nastavno osoblje je dužno da obavi 8 sati predavanju u toku sedmice mobilnosti, a predavanja će se izvoditi na engleskom ili bosanskom jeziku.

Dokumenti koje nastavnik aplikant treba dostaviti:

1. Aplikacijski obrazac

2. Motivacijsko pismo (1 stranica)

3. CV (Europass format)

4.Erasmus+ ugovor o mobilnosti

5. Kopija pasoša

6. Pozivno pismo

7. Nominacijsko pismo

Sve navedene dokumente aplikanti su dužni dostaviti Uredu za međunarodnu saradnju Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku. Rok za dostavljanje nije određen za akademsko osoblje, no prijavu sa dokumentima je potrebno dostaviti minimalno 2 mjeseca prije planirane mobilnosti.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics