Aktuelne vijesti

Održan treći sastanak Erasmus+ projekta Trans2Work

U periodu od 13.do 15. juna 2016. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održan je treći sastanak konzorcija Erasmus+ projekta Trans2Work (School-to-Work Transition for Higher Education Students with Disabilities in SR, BiH, MNE). Na sastanku su učestvovali predstavnici 22 partnerske institucije, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Visoke škole eMPIRICA.

Glavni ciljevi sastanka su bili:

  • Informisanje učesnika o finansijskim regulativama,
  • Upoznavanje sa ciljevima projekta,
  • Informisanje o odrađenim aktivnostima i zadacima,
  • Informisanje o napisanim izvještajima i  ishodima rada,
  • Rasprava o budućim zadacima, koracima i problemima.

 

Na sastancima u toku prva dva dana raspravljalo se o odrađenim aktivnostima u okviru radnih paketa WP1-WP7. Fokus je bio na radnom paketu WP1 čiji je nosilac Univerzitet Crne Gore, i na kompletiranim izvještajima koji se tiču identifikacije i analize potreba poslodavaca i studenata s posebnim potrebama, na osnovu prethodno sprovedog anketiranja datih ciljnih grupa. Ostale bitne tačke agende uključivale su raspravu o kupovini opreme za studente s posebnim potrebama i posebnoj šemi mobilnosti (Special Mobility Strand) koju će studenti s posebim potrebama odraditi na partnerskim univerzitetima. U toku trećeg dana održan je monitoring realizacije projekta od strane Nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini (NEOBiH). Po završetku monitoringa projekat je pozitivno ocijenjen, ali su date i preporuke za poboljšanje određenih segmenata projekta.

 

Više informacija o Trans2Work projektu možete saznati na web stranici:http://www.trans2work.eu

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics