Aktuelne vijesti

Promocija prve generacije diplomanata Visoke škole eMPIRICA

U četvrtak, 09.06.2016. godine, održana je svečana promocija prve generacije diplomanata Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom. Visoka škola eMPIRICA ispratila je ukupno 17 diplomanata – 9 Bachelora poslovne informatike i 8 Bachelora inženjerske informatike, koji su studij upisali akademske 2012./2013. godine. Diplomanti Poslovne informatike bogatiji su za dvije diplome - Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. Diplomanti Inženjerske informatike, osim diplome Visoke škole eMPIRICA, vlasnici su i četiri certifikata Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Posebno priznanje i nagradu za ostvaren uspjeh u toku studija dodijeljeno je studentu generacije Muhamedu Poljakoviću, koji je ostvario prosjek od 9,67.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se najprije obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru je istakao je: "Dragi promovisani bachelori, vi ste ono što ova zemlja treba, kulturni, intelektualni i moralni kapital.  Mi vam ostavljamo svijet koji je pun izazova, pun problema, ali i jedini u kojem možete graditi svoju sretniju budućnost. I vi ćete, mi smo uvjereni, u tome i uspjeti. Da li smo vam pomogli u tome? Ja se nadam da jesmo, da vam je škola kroz obrazovanje dala znanje da u tome uspijete. Obrazovali smo vas u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a svjedoci smo da bez uspješnog ICT-a niti jedan drugi dio privrede i društva ne može biti konkurentan i dovoljno efikasan. Zbog toga ja mislim da pronalaženje dobrog i kvalitetnog posla za vas neće biti problem."

Na svečanosti su bili prisutni i prestavnici Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA, dekanesa dr.sci. Julija Lapuh Bele i direktor gosp. Darko Bele koji je također pozdravio diplomante riječima: "Dragi diplomanti, najprije vam želim čestitati na stečenim diplomama i izraziti vam veliko poštovanje što ste postali prvi bachelori naše škole. Danas je veliki dan za vas. Danas je vaš i naš praznik. Budite ponosni na sebe jer smo i mi ponosni na vas. Postigli ste veoma važan cilj u životu i spremni ste za nove izazove, ciljeve i pobjede. Sve godine studija marljivo ste radili i sada imate i znanje i kompetencije pomoću kojih možete biti osobno i poslovno uspješni. Tom prilikom bi se želio zahvaliti i svim uvaženim profesorima i profesoricama, koji ste se zalagali za što bolji uspjeh naših diplomanata. Možda ste se neki na početku bojali i oklijevali u odluci za studij, ali uvjeren sam, da se danas ne kajete zbog toga. Naprotiv, danas znate da možete postići ono, za čime čezne vaše srce."

U toku svečanosti zvanice su imale priliku da pogledaju film koji je Federalna televizija snimila 2012. godine upravo o ovoj prvoj generaciji studenata Visoke škole eMPIRICA. Izniman umjetnički doživljaj prisutnima su priredili profesorica solo pjevanja Aleksandra Lidzek i magistar gitare Elvis Sivčević svojim izvedbama himne Gaudeamus Igitur, i kompozicijama Besame Mucho i El Vito.

Nakon svečanog dijela, zvanice su nastavile druženje uz prigodan koktel, a direktor je za prisutne medije istakao: "eMPIRICA je za vrijeme postojanja u Brčkom prošla sve provjere i upravne nadzore, jedina je visokoškolska ustanova koja je prošla i proces relincenciranja nakon dvije godine i jedina privatna visokoškolska ustanova iz Distrikta koja se nalazi na listi Agencije za priznavanje diploma CIP iz Mostara.", te nastavio: "Našim studentima smo u toku studija obezbijedili i industrijsku praksu u firmama, gdje uglavnom i ostaju nakon diplomiranja. Nismo im samo omogućili da steknu diplomu, nego i vrijedno znanje. 87% njih već radi, neki su posao dobili u toku studija. Naša namjera je bila da studentima omogućimo školovanje za jedno od najatraktivnijih zanimanja u svijetu, prvenstveno uzimajući u obzir činjenicu da samo u Evropi danas nedostaje milion informatičara. Uvjeren sam da smo u toj namjeri uspjeli".  

 


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics