Aktuelne vijesti

eMPIRICA učestvuje u novom Erasmus+ projektu

Visoka škola eMPIRICA dobila je sredstva Evropske komisije za realizaciju dva Erasmus+ projekta kreditne mobilnosti studenata i nastavnog osoblja. Projekat mobilnosti bit će realizovan u partnerstvu sa Visokom školom za poslovne nauke iz Ljubljane, Slovenija, u periodu od 2 godine.

U sklopu projekta dvoje studenata sa Visoke škole eMPIRICA će imati priliku da provede 3 mjeseca studirajući na partnerskoj instituciji iz Ljubljane, pri čemu će određeni dio troškova boravka biti pokriven stipendijom iz sredstava projekta. S obzirom na to da je u pitanju kreditna mobilnost, izabranim studentima će svi položeni ispiti i osvojeni krediti biti priznati na Visokoj školi eMPIRICA po okončanju mobilnosti. Pored studenata, tri člana nastavnog osoblja Visoke škole eMPIRICA provest će svoju mobilnost na partnerskoj instituciji u Ljubljani u trajanju od 1 sedmice u svrhu predavanja ili obuke, dok će 3 člana nastavnog osoblja Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane odraditi svoju mobilnost na Visokoj školi eMPIRICA u trajanju od 1 sedmice.

Na ovaj način mobilnosti će se odvijati u oba smjera, tako da će veliki broj naših studenata imati benefit – neki od direktne mobilnosti a ostali kroz predavanja kvalitetnog nastavnog kadra sa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. Nastavnici sa Visoke škole eMPIRICA će na ovaj način obogatiti svoja međunarodna iskustva, produbiti svoj naučno-istraživački rad i otvoriti put za potencijalna partnerstva u nekim drugim projektima.

Poziv za selekciju studenata i nastavnika je objavljen na našoj web stranici.

Upis studenata u akademskoj 2019./2020. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics