Aktuelne vijesti

Rezultati eMPIRICA ICT Challenge - stipendije za talentovane srednjoškolce

U cilju prepoznavanja i podrške razvoju budućih ICT stručnjaka, Visoka škola eMPIRICA drugu godinu za redom, kroz program stipendiranja i takmičenja „eMPIRICA ICT Challenge“, nagrađuje poznavanje i iskustvo u ICT oblasti učenika četvrtih razreda srednjih škola stipendijom za upis na studij Visoke škole eMPIRICA.

Ove godine se takmičenje realizovalo u dva termina – u Tuzli i Brčkom, i sedmero talentovanih budućih studenata eMPIRICE je nagrađeno vrijednim stipendijama u iznosima do 2500 KM,  koje će moći iskoristiti za upis studija na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom ili Tuzli.

Zahtjevan test bio je koncipiran na teorijskim i praktičnim osnovama gotovo svih područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao i opštoj informiranosti u ovoj oblasti, a sastojao se od 50 pitanja.

Na takmičenju u Tuzli, koje se organizovalo u subotu 23.04.2016. godine, vaučere za školarinu je osvojilo četvero kandidata, dok ih je na takmičenju u Brčkom, koje se odvijalo u subotu 07.05.2016. godine, osvojilo troje kandidata.

Visoka škola eMPIRICA čestita uspješnim kandidatima na pokazanom znanju i osvojenim vrijednim stipendijama za upis na jedan od njenih studijskih programa Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz izbor načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu).

Naredni termin takmičenja eMPIRICA ICT Challenge 2016 - osvoji stipendiju, bit će organizovan 18.06.2016. godine istovremeno u Brčkom i Tuzli, za preostali fond stipendija.

Atmosferu sa takmičenja pogledajte u nastavku.


 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics